Yeni kabine için son kulisler: Kalın ve Fidan'a stratejik görev

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yeni kabine için son kulisler: Kalın ve Fidan'a stratejik görev

Politika Haberleri

Ankara kulislerinde kabine için birçok isim geçiyor. Murat Kurum ile Adil Karaismailoğlu tekrar bakan olacak isimler arasında gösteriliyor. Erdoğan'a yakın kaynaklar, MİT Başkanı Hakan Fidan’ın “İç ve Dış Güvenlikten Sorumlu” Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevine getirilebileceğini kaydetti. Dışişleri için de İbrahim Kalın’ın düşünüldüğü belirtiliyor.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabinesini cumartesi günü açıklayacak. Bu sebeple AK Parti kulislerinde de yeni kabine için çok sayıda isim konuşuluyor.

Edinilen bilgilere göre; cumartesi günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Erdoğan’ın göreve başlama töreni sırasında yeni kabine kamuoyuna açıklanacak. Erdoğan cumartesi günü önce TBMM’de yemin edecek, ardından geçici başkan sıfatıyla genel kurulu yönetecek olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den mazbatasını alacak.

TEBRİKLERİ KABUL EDECEK

Akşam saatlerinde ise 2018 yılındaki törene benzer bir törenle Erdoğan, Külliye’de tebrikleri kabul edecek. Bu törene sanatçılar, sporcular, iş dünyası temsilcileri, medya temsilcileri, bazı STK’ların temsilcileri davet edilecek. Ayrıca yurt dışından da bazı katılımların olacağı belirtiliyor.

AK Parti kulisleri de, cumartesi günü açıklanacak yeni kabine için hareketli. Üç döneme takıldıkları için Meclis dışında kalan AK Partililerin gözü Erdoğan’a çevrilirken, bu isimlerden bazılarının kabinede olması yüksek ihtimal olarak görülüyor. Yine üç dönemlik bazı AK Partililerin bakan yardımcılığı görevine getirileceği ifade ediliyor.

KURUM DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bazı kurmayları ile yaptığı değerlendirmede, kabine hazırlıklarının ele alındığı ifade edildi. Erdoğan’ın “Mevcut arkadaşlardan 2-3’ü ile yola devam edebiliriz” dediği öğrenildi. Bu isimlerden Murat Kurum’a kesin gözüyle bakılırken, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun adı da kabinede kalmaya devam edecek isimler arasında sayılıyor.

Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın milletvekili aday listelerinin hazırlanması sırasında tamamen siyaset dışında olmak istediklerini aktardıkları öğrenildi. Bu sebeple her iki isme de yeni kabinede görev verilmeyeceği ifade ediliyor.

KALIN VE FİDAN GÜNDEMDE

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile MİT Başkanı Hakan Fidan’ın ismi de sıkça yeni kabine için geçiyor. Cumhurbaşkanı’na yakın kaynaklar, Fidan’ın ‘İç ve Dış Güvenlikten Sorumlu’ Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevine getirilebileceğini kaydetti. Fidan’ın bu göreve getirilmesi durumunda, MİT’in başına mevcut başkan yardımcılarından atama olacağı konuşuluyor. İbrahim Kalın’ın ise Dışişleri Bakanlığı için düşünüldüğü belirtiliyor.

KARAKAŞ BAKAN MI OLUYOR?

Sağlık Bakanlığı için Erdoğan’ın doktoru Serkan Topaloğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı için Bakan Yardımcısı Fatih Kacır veya TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, yeni kurulacak Afet Bakanlığı için veya Gençlik ve Spor Bakanlığı için Sinan Oğan ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın isimleri konuşuluyor.

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...