Yavaş: Çoğunluğun AK Parti’de olması beni rahatsız etmedi

Yavaş: Çoğunluğun  AK Parti’de olması  beni rahatsız etmedi

POLİTİKA Haberleri

Ankara’da Cumhur İttifakı’nın 105, Millet İttifakı’nın 43 sandalye çıkardığı belediye meclisi ilk oturumunu yaptı. Başkan Mansur Yavaş sıcak mesajlar verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi ilk oturumunu yaptı. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş “Benden, makamında oturan ve tek işi geleni gideni ağırlamak olan bir başkanlık göremeyeceksiniz. Sahada olacağım” dedi. AK Parti’ye sıcak mesajlar veren Yavaş şunları söyledi: “148 belediye meclis üyesiyle, Ankaramızın sorunlarını birlikte omuzlayacağız. Meclis üye dağılımında ağırlığın AK Parti’de olması beni hiç rahatsız etmemiştir, etmeyecek de. Çünkü buradaki tüm arkadaşlarımın, söz konusu Ankara’ya hizmet olunca, hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan, gerçekleşecek her faaliyet ve projede, Ankara için ortak irade koyacağına inancım tamdır.”
Konuşmaların ardından 2 yıl süreyle görev yapacak Meclis 1. ve 2. Başkanvekili seçimlerine geçildi. AK Parti ve MHP, Birinci Başkanvekiliği için Fatih Ünal’ı, İkinci Başkanvekilliği için Mehmet Yıldız isimlerini sunarken, CHP Grubu Haydar Demir ve Muzaffer Kara’yı önerdi. Gizli yapılan oylama sonucunda AK Parti ve MHP gruplarının önerdiği Fatih Ünal Meclis Birinci Başkanvekili, Mehmet Yıldız ise İkinci Başkanvekili seçildi. Mansur Yavaş’ın yüzde 50,9 oy oranıyla ipi göğüslediği 31 Mart seçiminde, belediye meclisi üyeliklerinde Cumhur İttifakı 105, Millet İttifakı ise 43 sandalye kazanmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...