Yalçın Akdoğan, 'Ertuğrul Günay bizi çok üzdü'

Yalçın Akdoğan, 'Ertuğrul Günay bizi çok üzdü'

Politika Haberleri

Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan, 'Ertuğrul Günay bizi çok üzdü. AK Partili büyük bir kitlenin bundan üzüntü duyduğunu biliyorum' dedi.

24 TV ekranlarında Elif Çakır'ın sunumuyla ekranlara gelen Söz Bitmeden programının bugünkü konuşuğu Başbakan'ın Siyasi Başdanışmanı ve Ak Parti Ankara milletvekili Yalçın Akdoğan oldu. Programda Gezi parkı eylemleri ve sonrası ile Ertuğrul Günay'ın farklı platformlarda yaptığı açıklamaların Ak Parti'de nasıl karşılandığı konuşuldu. Elif Çakır'ın Yaşanan olaylar AK Parti içinde Turnosol kağıdı gibi oldu mu? Türkiye'nin demokratikleşmesi sürecinde yaşanan olaylarda birlikte hareket ettiğiniz insanlardan ayrışmaya yol açanlar oldu mu. örneğin en çok Ertuğrul Günay'ın bu bağlamda eleştirileri ortaya çıktı +1, Ulusal, Halk TV gibi televizyonlar Ak PArti'ye yönelik yaptığı eleştirileri nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Yalçın Akdoğan şöyle cevap verdi;
"Partimiz içindeki bir aktör ile polemiğe girmek istemem bunu farklı bir zeminde yapmak gerekir. Ancak bir insanı ne dediği kadar nerede dediği, ne zaman dediği, nasıl dediği de önemlidir. Ben daha ileri şeyler söylemek istemem ama bizi çok üzdü. Ak Parti camiasında büyük bir kitlenin bundan üzüntü duyduğunu biliyorum. Bu eleştirileri doğru zemin ve ortam içerisinde yapmak lazım. Ak Parti içerisinde herkes her türlü tartışmayı yapabiliyor, olayların ilk anından itibaren bakanlarımız, genel başkan yardımcılarımız, danışmanlarımız söylenmedik konuşulmadık hiç bir şey bırakmamıştır. Herkes eleştirileri aykırı düşüncelerini sunmuştur. Sırf bu iş için biz bir MKK yaptık. Biz kendi içimizde en ağır şekilde eleştirilerimizi sunarız konuşuruz ama sonra da bir karar verildiğinde parti disiplini gereği ona uyarız. Twitter üzerinden hareket eden bir parti değiliz. "
Kazlıçeşme'de kaç kişi vardı?
Akdoğan: 'Biz mahkeme kararına saygılıyız, sonucu bekleyeceğiz. Ancak illagal örgütler kalkıp o alana girerse buna müdahale olur dedik.
Hükümet çözüm sürecini bu noktaya getirdi ve biz bunu artık geriye götüremeyiz. Avrupa'dan gelen açıklamalara baktığımızda bu çok da masum bir çevreci eylem değil. Bunun içinde faiz lobisinin olduğunu görüyoruz'.
'MİTİNGDE 1 MİLYON 300 BİN KİŞİ VARDI'
'AK parti'nin yaptığı mitingler de Türkiye ve dünyaya millet Başbakanına sahip çıkıyor mesajı verildi. Miting de resmi rakamlara göre 1 milyon 300 bin kişi vardı. Yollarda kalıp alana gelemeyenleri saymıyorum. Mitingler kışkırtma amacıyla yapılmadı, kucaklaşma amacıyla yapıldı. CHP buna tepki gösteriyor. O halde onlar da yapsın hodri meydan. Bakalım onlar bu kadar kişi toplayabilecek mi. Sandığı küçümseyerek demokratik bir anlayış inşa edilemez'.
AK PARTİ'Yİ DEVİRMEK İÇİN BİR HAZIRLIK YAPILDI
'Bazı odakların Ak Parti'yi devirmeye yönelik bir girişim içinde olduklarını görebiliyoruz. Ordaki iyi niyetli gençleri kastetmiyorum. Ancak o olayların arkasından başka şeyler amaçlandı'.
BÜTÜN EYLEMCİLERİ AYNI AKTEGORİDE GÖRMEDİK
'
Biz oradaki eylemcilere kategorik davranmadık. Ordaki herkesi aynı kategoride görmedik. Onlarla konuştuk. Başbakanımız da onlara hitap ederken hepsini aynı kategoriye koymadı. Bu olay olmasaydı AK Parti'yi devirmek için başka bir olay patlak verecekti. Bunun hazırlıklı bir şekilde yapıldığını görüyoruz. AK Parti farklı özgürlük alanları açtı'.
BAŞBAKAN'IN GÜÇLÜ İMAJINI BOZMAK İSTEDİLER
'
Bu tarz olayları oyun zanneden bir gençlik var. Başbakanın imajından rahatsız oalnlar var. Bu eylemlerle AK Parti'yi zayıflatmak istediler. Hem ülkemizde hem de uluslararası güçler. Başbakan alttan almayan güçlü bir lider. Onun imajını bozma niyetiyle yola çıktılar. Mitingde şunu görüyoruz. 12 eylül referandumunda neyi gördüysek bu mitinglerde de onu gördük. Artık büyük resmi herkesin görmesi lazım' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...