Veysel Eroğlu 'Denetimler aylık olarak yapılmaktadır'

/ Kaynak: AA
Veysel Eroğlu 'Denetimler aylık olarak yapılmaktadır'

Politika Haberleri  / AA

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, '2013'ten itibaren Türkiye'de bulunan 1.625 ev ve süs hayvanı satış yerinde denetimler aylık yapılmaktadır' dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2013'ten itibaren Türkiye'de bulunan 1.625 adet ev ve süs hayvanı satış yerinde denetimlerin aylık olarak yapıldığını bildirdi.
Eroğlu, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin 2002-2014 yılları arasında hayvan satışı yapılan yerlere yönelik denetimlere ilişkin yazılı soru önergesini cevapladı.
Eroğlu, 2013 yılından itibaren Türkiye'de bulunan 1.625 adet ev ve süs hayvanı satış yerinde il şube müdürlüklerince aylık olarak denetimler yapıldığını belirtti.
Ev ve süs hayvanı satış yerlerine kesilen idari para cezaları da dahil olmak üzere Hayvanları Koruma Kanunu'nun ilgili maddesine göre 2007- 2014 yılları arasında toplam 2 milyon 836 bin 526 lira idari para cezası uygulandığını bildiren Eroğlu, ev ve süs hayvanı satış yerlerinde yapılan denetimler sonucu el konulan hayvanların türlerine göre hayvan bakımevleri veya hayvanat bahçelerine gönderildiğini ve buralarda bakıldığını kaydetti.
Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...