Vekillere teşkilatların performansı soruldu

Vekillere teşkilatların  performansı soruldu

POLİTİKA Haberleri

AK Parti’de bundan önce gerçekleşen seçimlerin sonrasında yaptığı gibi 24 Haziran Seçimleriyle ilgili de muhasebe sürecine hız verdi. Bu kapsamda tüm seçim bölgelerinin sonuçları bir bir ele alınıyor. Hangi bölgelerde oy kaybı yaşandığı, hangi bölgelerde oy oranın artırıldığı belirlendi. Oy kaybı yaşanan yerlerde de kaybın nedenlerinin belirlenmesi için çalışma yapılıyor.

Damla Peker ANKARA

AK Parti’de, sandıktan açık ara birinci parti olarak çıkılmasına rağmen yüzde 7’lik oy kaybıyla ilgili ana kademe, kadın ve gençlik kolları saha çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu kapsamda milletvekilleri ve adaylar, teşkilat başkanları, il kadın ve gençlik kollarından raporlar istendi. Raporlarda, seçim çalışmaları için sahada olan milletvekilleri ve adaylardan seçim çalışmalarını ve çalışmalar sırasında teşkilatların performansını değerlendirmeleri istendi. Ayrıca belediye başkanlarını seçim çalışmalarındaki performansları da soruldu.

EKSİKLER SORULDU
Seçim sürecinde yürütülen kampanyaların ve söylemlerin etkileri değerlendirilirken; teşkilatlara “Eksik kalındığını düşündüğünüz yönler nelerdir”, “Hangi güçlüklerle karşılaştınız?”, “Sahadayken halktan ne gibi sorular geldi?”, “AK Parti’nin neden oy kaybettiğini düşünüyorsunuz?” gibi sorular yer aldı.

“YEREL”E YOL HARİTASI
Seçim İşleri Başkanlığı başta olmak üzere ilgili kurullar tarafından istenen raporlar AK Parti’de tek tek değerlendirilecek. Yapılan değerlendirmeler sonucunda eksik ve hatalar tespit edilecek. Böylelikle yerel seçimlerde benzer hataların yapılmasının önüne geçilecek.            

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...