Ümiz Özdağ: Mansur Yavaş dışında hiçbir adayı desteklemiyoruz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ümiz Özdağ: Mansur Yavaş dışında hiçbir adayı desteklemiyoruz

POLİTİKA Haberleri

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ittifak olarak kendi cumhurbaşkanı adaylarını çıkaracaklarını söyledi. Özdağ "Mansur Yavaş dışında hiçbir adayı desteklemiyoruz. Başından beri söyledim, aday olursa destekliyoruz" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İstanbul Şişli'deki bir otelde basın mensuplarıyla bir araa geldi. Özdağ, Suriyelilere, Mısırlılara, Libyalılara, Iraklılara ve Yemenlilere vatandaşlık verildiğini iddia ederek "Temmuzda, YSK'nın verdiği listeler üzerinden yapmış olduğumuz araştırmada 465 bin Suriye doğumlu seçmen olduğunu gördük. Suriye doğumlu 465 bin seçmen, bu seçimin sonucunu değiştirecek oranda yüksek" dedi.

"MERAL AKŞENER, PKK İLE MASAYA OTURACAK"

İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener'in katıldığı bir programda "Erdoğan açılımı iyi yönetemedi. Seçimlerden sonra İyi Parti, Kürtler ile oturup 'Siz ne istiyorsunuz? Biz ne istiyoruz?' diye konuşacağız" açıklaması yaptığını anımsatan Özdağ "Yeni bir açılım sürecini başlatmaktan bahsetti. Demek ki Sayın Akşener, PKK ile oturup yeni bir terörle müzakere süreci başlatacak. Dürüst bir politikacı 'Seçimden sonra oturacağız, konuşacağız' demez. Çıkar Türk halkının, kendi seçmeninin önüne PKK ile ne görüşeceğini, kendisinin neler vermeye hazır olduğunu anlatır. Akşener'e soruyorum; PKK ile masaya oturduğunuz zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bugünkü hukuksal yapısından hangi noktalarda taviz vereceksiniz? İyi Parti seçmeni sizin PKK ile masaya oturmanızı kabul edecek mi?"

"BİR TEK MANSUR YAVAŞ'I DESTEKLERİZ"

Millet İttifakı'nın Mansur Yavaş'ı Cumhurbaşkanlığına aday göstermemesi durumunda, Zafer Partisi'nin gösterilen adayı destekleyip desteklemeyeceği sorusuna Özdağ, "Biz ittifak olarak kendi adayımızı çıkarıyoruz. Mansur Yavaş dışında hiçbir adayı desteklemiyoruz" cevabını verdi.

"SİNAN ATEŞ CİNAYETİNİN FAİLLERİ YARGI ÖNÜNE ÇIKARILMALI" 

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine de değinen Özdağ, "Eğer Türkiye'de bir devlet varsa bu cinayetin bütün sorumluları yargı önüne çıkarlar. Eğer bu cinayetin isimlerini bildiğimiz bütün sorumluları, bugün yargı önüne çıkmazsa Türkiye'de devlet tekrar kurulduğunda muhakkak yargılanırlar" dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...