'Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenler lobisi var'

/ Kaynak: AA
'Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenler lobisi var'

Politika Haberleri  / AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, "Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenler lobisi var. HDP'si, BDP'si, paralel yapısı beraber yer alıyor" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamında tutuklu şüpheliler hakkında verilen ve İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğince "yok hükmünde" sayılan tahliye kararlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Türkiye'de son dönemlerde yaşanan olayların, yargı içerisinde bazı cunta heveslilerinin bulunduğunu gösterdiğini belirten Gül, "Bazıları yargıyı ve hukuku katletmek istiyor. Nitekim bu kararı verenler hakkında tutuklama kararı çıktı. Ben bu işin çok girift, derin ilişkiler içerisinde olduğunu düşünüyorum. Yakın zamanda da bu ilişkiler ve talimatlar, hukuk içerisinde başka yerlerden emirlerin alındığı, muhtemelen deşifre olacak. Zaten olmaya da başladı. Kimse hukuku kendi çıkarı için kullanmasın" diye konuştu.

"25 Nisan'da darbe girişiminde bulunuldu"

Hukuk ve yargının herkesin üzerine titremesi gereken kavramlar olduğunu vurgulayan Gül, 25 Nisan'da bir darbe girişiminde bulunulduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"7 Haziran'a giderken Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenler lobisi var. Bunun içerisinde HDP'si, BDP'si, paralel yapısı ve içerideki, dışarıdaki uzantılarıyla beraber yer alıyor. Görüyoruz ki birileri arka kapıdan gizli görüşmeler yapıyorlar. Amaç, milletin 7 Haziran'da AK Parti'deki tercihini ortadan kaldırabilmek, ama bunu başaramayacaklar. Örgütlerin el ele verdikleri bu ittifakta, sandık karşısında milletimizden gerekli cevabı alacaklar."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...