'Türkiye küresel güç olma yolunda önemli adımlar atıyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Türkiye küresel güç olma yolunda önemli adımlar atıyor'

POLİTİKA Haberleri  / AA

AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz, Türkiye'nin, küresel güç olma yolunda önemli adımlar attığını belirterek, "Atılan adımlar, terör örgütlerinin işine gelmediği için, masum vatandaşlar hedef alınıyor." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, gündemi, siyaseti, dış politikası, icraatları belirlenen bir ülke olmadığını söyledi.

Türkiye’nin "düşmanları azaltma, dostlarını çoğaltma" stratejisinin bir parçası olarak bölgesindeki ülkelerle, özellikle de komşularıyla ilişkilerinde sıfır sorunu hedeflediğini belirten İnceöz, "Türkiye’nin bu hamleleri küresel güç olma yolundaki önemli adımlardır. Ana muhalefetin ve diğer siyasi çevrelerin eleştirilerinin arkasında bu bilinçten uzak bir anlayışın yattığını milletimiz çok iyi biliyor." dedi.

Terörle mücadelede önemli mesafeler katedildiğine işaret eden İnceöz, şöyle konuştu:

"Rusya ve İsrail başta olmak üzere, bölge ülkeleri ile iyi ilişkilerin en yüksek seviyeye çıkarılması için atılan bu adımlar, terör örgütlerinin ve onları taşeron olarak kullanan uluslararası şebekelerin işine gelmediği için son dönemde, büyükşehirlerde yaşayan masum vatandaşların, havaalanlarının hedef alındığını görüyoruz. Ülkemizdeki istikrar ve güven ortamını doğrudan hedef alan bu saldırılar, Türkiye’nin terörle mücadelesini asla akamete uğratamayacaktır."

"Yıkıcı muhalefet anlayışı karşısında duruşumuz nettir"

"Suriyelilere vatandaşlık verilmesi" konusunda muhalefetten gelen eleştirilere de yanıt veren İnceöz, şunları söyledi:

"Terör saldırıları ile Türkiye’ye diz çöktürme gayretleri karşısında dik durduğumuz gibi yıkıcı muhalefet anlayışı karşısında da duruşumuz nettir. Türkiye, bir taraftan kucak açtığı mazlumlara kardeş muamelesi yapmaya devam edecek, bir taraftan terörün kökünü kurutmak için mücadele edecek, bir taraftan dev yatırımlarla şahlanacak, diğer taraftan da milletin ihtiyaç duyduğu reformları hayata geçirmek için engel tanımayacaktır. Biz muhalefete, bunun karşısında durmak yerine, en azından bizi izlemeye devam etmesi tavsiyesinde bulunuyoruz."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...