"Türkiye artık AB'ye öncülük yapacak"

/ Kaynak: İHA
"Türkiye artık AB'ye öncülük yapacak"

Politika Haberleri  / İHA

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Bugünden itibaren Türkiye artık AB'ye öncülük yapacak, AB'yi farklı noktalara taşıyacak bir ülke haline geldi" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB Bakanlığı ve British Council tarafından düzenlenen 'Avrupa Birliği ile Müzakere Sürecinde Yer Alan Personele Yönelik Eğitim Projesi'nin (Euroskills II) sertifika ve kapanış törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Bağış, Avrupa Birliği ile müzakere sürecinde yer alan personelin proje sayesinde eğitim birikimini geliştirdiğini belirterek, "Türkiye gerçekte AB sürecinde daha demokratik, daha saygın, şeffaf ve özgüvene sahip bir ülke olma yolunda ilerliyor. Bu makamların hepsi geçici ama Türkiye ilerlemeye devam edecek, Türkiye kendi iç barışını sağlama konusunda adım atmaya devam edecek, Türkiye zenginleşmeye ve kalkınmaya devam edecek" dedi.


AB sürecinin önemine değinen Bakan Bağış, "Türkiye'nin ancak yetişmiş nesillerle arzu ettiğimiz noktaya ulaşabileceğine inanıyorum. O nedenle bu eğitim çalışmalarını önemsiyorum. Artık AB süreci Türkiye'nin her bir yanında farklı bir gözle değerlendirilen bir süreç olmaya başladı. Türkiye'nin en önem verdiği konulardan birisi AB sürecidir" diye konuştu.
"Türkiye bu zamana kadar belki de ısınma turları atıyordu" diyen Bağış, "Bugünden itibaren Türkiye artık AB'ye öncülük yapacak, AB'yi farklı noktalara taşıyacak bir ülke haline geldi. Bu da halktan alınan güçle yapılıyor" dedi.


Bakan Bağış, konuşmasının ardından projede yer alan kursiyerlere sertifikalarını verdi. Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...