Tunç Soyer, adaylık için resmi başvurusunu yaptı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Tunç Soyer, adaylık için resmi başvurusunu yaptı

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

31 Mart 2024'te yapılması planlanan yerel seçimler için CHP'de belediye başkan adaylıkları için başvurular devam ediyor. "Bir dönem daha aday olmak istiyorum" diyerek aday adaylığını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, il başkanlığına aday adayı başvurusunu yaptı.

Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için resmi olarak adaylık başvurusunda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 10’a yakın eski milletvekili, belediye başkanını ve bürokrat adaylık başvuruda bulundu. Bu isimler arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe de bulunuyor. Gökçe'nin istifasıyla bugün adaylık başvurusunu yapması bekleniyor. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı ve önceki dönem İzmir Milletvekili Atila Sertel de adaylık için başvuran isimlerden biri oldu.

Olgun Atila, 2014-2019 yılları arasında yürüttüğü il başkanlığına adaylık dosyasını teslim etti. Aynı zamanda, 2015-2023 yılları arasında İzmir Milletvekilliği ve CHP Genel Sekreterliği görevini üstlenen Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da adaylık sinyali verdi.

İzmir'deki CHP'ye ait 23 ilçenin belediye başkanları da 2024 seçimlerinde tekrar aday olmak istediklerini açıklamıştı. 19 ilçe belediye başkanı, tekrar aday olabilmek için ilçe başkanlıklarından dosyalarını aldı. İzmir'de yapılan başvurular, önümüzdeki seçim sürecinde yaşanacak rekabeti işaret ediyor. 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...