'Tüm teşkilatlarımızla millî iradenin yanındayız'

Düzenleyen:
'Tüm teşkilatlarımızla millî iradenin yanındayız'

POLİTİKA Haberleri

“Darbe girişiminde Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet, her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir”

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantılarının ilk birleşimi İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın başkanlığında toplandı. Saraçhane’deki İBB Meclis Salonu’nda düzenlenen ilk birleşim toplantısında 15 Temmuz günü Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir grup asker tarafından başlatılan darbe kalkışması sırasında hayatını kaybedenler için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. İBB Meclisi’nde grubu bulunan partilerin ve bağımsız meclis üyeleri tarafından hazırlanan ortak deklarasyonla darbe girişimi kınandı. Kadir Topbaş’ın okuduğu ortak deklarasyonda şu ifadelere yer verildi: “Bizler İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi çatısı altındaki meclis üyeleri olarak, aziz milletimizin kendisine, milli iradeye, devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’mize yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Aziz milletimiz darbenin karşısında durmuş ve bu kanlı darbe girişimi Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak girmiştir. Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. O gece Türk Milleti’nin devletine, hükümetine ve milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacaktır. Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiştir. Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim, karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır. İstanbul halkının temsilcisi olan bizler, tüm teşkilatlarımızla milli iradenin yanındayız, milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen sahip çıkacağız. Milletimiz müsterih olsun. Bu şanlı direniş sırasında milletimizin aziz fertlerinden pek çok vatandaşımız şehit olmuştur. Şehitlerimizden 17 tanesi de İBB önündeki direniş sırasında hayatlarını kaybetmiştir. Şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.” Öte yandan Topbaş, silahlı saldırıda hayatını kaybeden Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş için başsağlığı diledi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...