'Terörü finansman kaynaklarını kurutursak bitiririz'

/ Kaynak: İHA
'Terörü finansman kaynaklarını kurutursak bitiririz'

Politika Haberleri  / İHA

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Finansman kaynaklarını kurutursak, inanıyorum ki terörün ayağını kolunu kırmış oluruz" dedi.

nbsp;Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Terörün Finansmanı ve Aklama ile Mücadele Etkinlik AB Eşleştirme Projesi' kapsamında düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Şimşek, "Terörle mücadele, finansmanıyla mücadele ciddi bir uluslararası işbirliği getiriyor. Burada hiçbir bahanemiz yok. Hakikaten etrafımıza baktığımız zaman, terör olayları günü birlik olaylar haline geldi. Bizim çok güçlü bir şeklide mücadele etmeniz lazım. Mali istihbarat birimleri Türkiye'de olsun AB' de olsun bu konuda ciddi bir işbirliği içerisinde olması lazım. Türkiye terörden çok çekti, bölge şuanda terörden çok çekiyor. Mutlaka bizim birlikte çalışmamız lazım. Terörün finansmanını kurutmamız lazım" diye konuştu.

Terör finansmanına güçlü bir şekilde müdahale edilemezse, küresel ekonomilerin ciddi bir problem yaşayacaklarına dikkat çeken Şimşek, "Yatırımları, istihdamı olumsuz etkiliyor. Bütün bunlar hakikaten çok önemli riskler ve bunu bizim görmemiz lazım. MASAK'ın insan kaynak olarak, mevzuat olarak, bilgi işlem altyapısı olarak biz güçlendirdik. Son yıllarda Türkiye önemli bir mesafe kaydetti, eksiklerini bu anlamada giderdi. Yıllık ortalama şüpheli işlem bildirimi 40 binin üzerinde" ifadelerini kullandı.

"Finansman kaynaklarını kurutursak, inanıyorum ki terörün ayağını kolunu kırmış oluruz" diyen Bakan Şimşek, "AB bizim için demokratik standartlar anlamında, hukuk devleti anlamında ve birçok anlamda temel referansımızdır. Bütün bu bölge de bütün bu alanlarda en iyi uygulamalar AB'de. Biz bu standartları yakalamada iddialıyız. Gereken ne ise yapacağız" dedi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...