Teröre bulaşan belediyelere kayyum geliyor

Düzenleyen:
Teröre bulaşan  belediyelere  kayyum geliyor

POLİTİKA Haberleri

Yerel yönetimlerden sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, HDP’li belediyelerin büyük bölümünün Kandil’in emrinde çalıştığını, belediyelerin de örgüt tarafından görevlendirilen personel tarafından yönetildiğini söyledi.

Yücel Kayaoğlu ANKARA 
Yerel yönetimlerden sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, HDP’li belediyelerin büyük bölümünün Kandil’in emrinde çalıştığını, belediyelerin de örgüt tarafından görevlendirilen personel tarafından yönetildiğini söyledi. HDP’li 100 civarındaki belediyeden büyük çoğunluğunun örgütle bağı olduğunu belirten Özhaseki, “Bu belediyeler dağ kadrosunun emrinde. Bunlar işe birini alırken, ‘Dağla bağlantın var mı bedel ödedin mi?’ diye soruyorlar. Örgütün görevlendirdiği özel kalem ve şoför gibi çalışanlar aslında bu belediyeleri yönetiyor. Belediyelerde çalıştırdıkları diğer personelin dağla bağlantısı var. Hizmet alımı yöntemiyle aldıkları adamlara yüksek maaş verip, örgüte kaynak aktarıyorlar. Yeni taşeron yasasıyla tüm çalışanlar güvenlik soruşturmasından geçirilecek. Eğer terörle bağı olanlar varsa bunlar temizlenecek. Sabıkaları yoksa yapacak pek bir şey kalmıyor. Diyarbakır, Ağrı ve Van’ın da aralarında olduğu 11-12 HDP’li belediyede sistem böyle çalışıyor” diye konuştu. Yeni belediyeler yasası hazırlıkları hakkında da bilgi veren Özhaseki, taslak için diğer partilerin de görüşlerini almaya başladıklarını, ancak HDP ile görüşmeyeceklerini bildirerek, “Teröre bulaşan belediye başkanlarının yerlerine dışarıdan kayyum atanması teklifimiz var. Bu konuda yetki vali ve kaymakamlarda olacak” dedi. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...