TBMM'nin yeni Başkanı Kurtulmuş'tan ilk konuşma! 'Büyük Türkiye' mesajı dikkat çekti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TBMM'nin yeni Başkanı Kurtulmuş'tan ilk konuşma! 'Büyük Türkiye' mesajı dikkat çekti

POLİTİKA Haberleri

TBMM'deki 3. tur oylamada Meclis'in yeni dönem başkanı seçilen Kurtulmuş, bugün Meclis Başkanı olarak ilk konuşmasını yaptı. Kurtulmuş, konuşmasında 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu yaparak, "'Büyük Türkiye' idealinin gerçekleştirilmesi için, hepimizin üzerine büyük sorumluluklar düşüyor” dedi.

Geçtiğimiz hafta Meclis'te milletvekillerinin yemin töreni ile başlayan yeni yasama döneminde, Cumhur İttifakı adayı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş 3. Turda 321 oyla TBMM'nin 30. Başkanı seçilmişti.

Bugün başkanlık koltuğunda Milletvekillerine seslenen Kurtulmuş, sözlerine meclisin yeni üyelerini tebrik ederek başladı.

“100’üncü yılına girdiğimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin özelliklerinden ikisinin bir kere daha altını çizerek ifade etmek isterim" diyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bunlardan biri hem kurucu Meclistir hem de devleti kuran bir Meclistir. Milli Mücadele şartlarında bağımsızlığını elde etmiş olan bir millet olarak, kurucu Meclis, Türkiye’de devleti kuran bir Meclis olarak tarihe geçmiştir. Devleti kuran Meclisin bütün şahsiyetlerinin şöyle bir özelliği vardı: Her birisi toplumun farklı kesimlerinden gelen, farklı kesimlerini temsil eden, her birisi, kendisi ayrı bir kanaat önderi pozisyonunda olan ama hepsi de Millî Mücadele’nin kahramanları olarak andığımız çok değerli şahsiyetlerdi. Bir kez daha, kurucu Meclisimizin Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçen, Gazi Meclisimizi 'kurucu Meclis' olarak tarihe geçiren Birinci Meclisin bütün üyelerini rahmetle, şükranla, minnetle yâd ediyorum.”

TBMM'nin yeni Başkanı Kurtulmuş'tan ilk konuşma! 'Büyük Türkiye' mesajı dikkat çekti

"HEPİMİZE BÜYÜK SORUMLULUKLAR DÜŞÜYOR"

Kurtulmuş, Türkiye’nin, yeni ve tarihsel bir dönemin içerisine girildiğini belirterek, “Cumhuriyetimizin 2’nci yüzyılı, aslında Türkiye’nin önüne koyduğu büyük hedeflerin var olduğu bir yüzyıldır. Her alanda dünyada rekabet edebilen 'Büyük Türkiye' idealinin gerçekleştirilmesi için yasama organı olarak da Büyük Millet Meclisi üyeleri olarak da hepimizin üzerine büyük sorumluluklar düşüyor. Bu sorumluluklarımızı en titiz şekilde yerine getireceğiz” dedi.

TBMM'nin yeni Başkanı Kurtulmuş'tan ilk konuşma! 'Büyük Türkiye' mesajı dikkat çektiMilletvekillerinin sıralarına konan çiçekler dikkat çekti...

TBMM'nin yeni Başkanı Kurtulmuş'tan ilk konuşma! 'Büyük Türkiye' mesajı dikkat çekti

'ÖNCELİĞİMİZ: VEKİLLERİN İTİBARININ YÜKSELMESİ'

Kurtulmuş, milletin Meclis’ten beklentilerinin sıralayarak, “Öncelikle, Meclisin ve milletvekillerinin itibarının yükselmesi, yükseltilmesi milletimizin en temel beklentisidir.  Bunun için de bunu, öncelikle hep beraber gerçekleştirecek olan buradaki 600 milletvekili arkadaşımızdır. Milletvekilliğin itibarının artması, aynı zamanda Türkiye’de siyasetin seviyesinin de yükselmesi demektir, siyasetin de itibarının artması demektir." ifadelerini kullandı.

TBMM'nin yeni Başkanı Kurtulmuş'tan ilk konuşma! 'Büyük Türkiye' mesajı dikkat çekti

İkinci beklentiyi Meclisin sağlıklı ve etkin bir çalışma bir dönemi geçirmesi olarak açıklayan Kurtulmuş,sözlerini şöyle sürdürdü:

 Bu anlamda, Meclisin, komisyonlarıyla, alt komisyonlarıyla, bütün ilgili kurum ve kurullarıyla en güçlü bir şekilde çalışması, sağlıklı bir şekilde çalışması ve etkin bir zaman planlaması yaparak, Grup Başkanlarının, Grup başkan vekillerinin de üzerine düşen bir sorumluluk olarak, etkin bir zaman planlaması yaparak Meclisin gündemini sağlıklı bir şekilde yürütmek durumundayız.

Yine, üçüncü bir temel beklenti ise yasama kalitesinin artırılmasıdır. Bunun için diyalog içerisinde olacağız, Meclisin yasama kalitesinin artırılması için neler gerekiyorsa bunları hep beraber yerine getirmek için mücadele edeceğiz. Dördüncü bir beklenti ise zaman zaman bir araya geldiğimizde konuştuğumuz, Meclisin daha iyi işlemesi ve işletilmesi için, güçlü bir sürecin işletilebilmesi için Meclis iç tüzüğünde gerekli düzenlemelerin yapılması ve hatta yeni bir Meclis iç tüzüğü çalışmalarının da süratle başlatılması gereğidir. Beşinci bir mesele olarak da önümüze koyacağımız, milletin bizden beklentisi olarak önümüzü koyacağımız şey ise yeni, çağdaş, katılımcı, kapsayıcı ve millî bir anayasanın bu Meclis tarafından gerçekleştirilmesi hedefidir.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...