Süper kahramanlara fazla mesai zammı

Düzenleyen:
Süper kahramanlara fazla mesai zammı

POLİTİKA Haberleri

Yurt içi ve yurt dışında binlerce kişinin imdadına yetişen Türkiye'nin şefkat elçileri AFAD çalışanlarına normalin 3 katı mesai zammı yapıldı

Haber Merkezi
Başbakanlık Afet ve Acil Durumu Yönetimi Başkanlığı (AFAD), zor durumda olan insanlar için yurt içinde ve dışında âdeta 7/24 çalışıyor.  Türkiye’nin şefkat elçileri olan, mülteci kamplarındaki AFAD görevlilerine fazla çalışma ücretinin 3 kat olarak ödenmesi kararlaştırıldı. Sık sık fazla mesai yapmak zorunda kalan kamplardaki görevlilerle ilgili bu karar, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Kararın hükümleri, 15 Ekim - 31 Aralık 2015 arasında uygulanacak.  AFAD, 300 günde bin 254 afet ve acil durum vakasında devreye girdi. Bin 900’den fazla arama kurtarma uzmanı, günde ortalama 4 olayda görev alıyor. Ekipler, 300 günde birçok olaya zamanında müdahale etti.  Ekiplerin en fazla karşılaştığı acil durum 247 olay ile sıkışmalı trafik kazaları oldu. Ekipler 246 kayıp, 112 deprem, 107 boğulma ve 98 mahsur kalma vakasına müdahale etti. Örnek olarak ekipler, geçen ay Afganistan’a 7,5 büyüklüğündeki depremin ardından 5 tonluk tıbbi yardım malzemesi gönderdi. AFAD ekipleri, sel, heyelan ve çığ gibi afetlerin yanı sıra yaralı tahliyesi, zehirlenme, yoğun kar yağışı ve aşırı yağışlar gibi olaylarda da görev aldı. AFAD ekiplerinin en fazla müdahalede bulunduğu bölge ise Karadeniz oldu. Bölgede bu yıl 342 afet ve acil durum olayı yaşandı. Karadeniz’i 209 olayla Ege, 177’le İç Anadolu, 173’le Marmara, 118’le Akdeniz ve 109’la Doğu Anadolu takip etti. En az müdahalede bulunan bölge ise 58 olay ile Güney Doğu Anadolu bölgesi oldu. Ekipler, yurtdışında da 66 deprem olayına müdahil oldu. Mekke’de yaşanan vinç kazası ile Mina bölgesinde meydana gelen izdihamda yaralanan 26 Türk hacı da,  AFAD koordinasyonunda yurda getirildi.

MÜLTECİLERİN YÜZÜ ONLARLA GÜLÜYOR

AFAD’ın Suriyeli ve Iraklı mülteciler için yürüttüğü faaliyetler tam gaz devam ediyor. 2.2 milyon mülteci için 3 milyar dolar harcandı. Ayrıca 300 bin Suriyeli ve Iraklı çocuk AFAD ve koordinasyonundaki kurumların çalışmalarıyla okullaştırıldı. AFAD Barınma Merkezleri ve şehirlerdeki 305 Geçici Eğitim Merkezi’nde 223 bin 530, okullarda ise 66 bin 875 çocuk eğitim almaya başladı. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...