Suat Kılıç'tan kına yorumu, 'Hazmetmemiz mümkün değil'

Suat Kılıç'tan kına yorumu, 'Hazmetmemiz mümkün değil'

Politika Haberleri

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapma hakkını kaybetmesinin ardından sürece ilişkin açıklama yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapma hakkını kaybetmesinin ardından sürece ilişkin açıklama yaptı. Kılıç düzenlediği basın toplantısında, attığı tweet'leriyle ilgili açıklamalarda da bulundu. 2020 Olimpiyatı'nın İstanbul değil de Tokyo'ya verilmesiyle ilgili değerlendirme yapan Bakan Kılıç "Türk toplumunun bütün katmanlarıyla Olimpiyat'a inanmış olduğunu gördük. Marjinal bazı çevreler dışında benimsenmiş. Eğer kazanan İstanbul olsaydı, tarihin en görkemli ve en fantastik Olimpiyat'ı olacaktı. Verilen 36 oy İstanbul'a duyulan güvenin göstergesidir" dedi.Dopingle mücadeleye sıfır toleransla devam edeceklerini belirten Bakan Suat Kılıç "Türk sporunu yasaklı maddelerden temizleme kararlılığımız sürecek. Kim ilgisiz kalırsa bedelini öder" ifadesini kullandı. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç şunları söyledi: "Bu süreci yakından takip eden sizlere detay vermek istemiyorum. 13 Ağustos 2011'de Başbakanımız'ın attığı imzayla adaylık dilekçemizi şekillendirdik. Geçen 2 yılda Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Milli Olimpiyat Komitesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinasyonuyla gayretli çalışmalara tanıklık ettik. Türk insanının neler yapabileceğini bu süre zarfında dünyaya kanıtladık. 6 aday adayı ile 2020 Olimpiyatı yoluna çıktık. Sonra 1.5 yıldır 3 adayla yolumuza devam ettik. 7 Eylül'de finalde yapılan oylamanın ardından Tokyo seçildi."


"Bu adaylık Türk sporunun 5. adaylığıydı. 5. adaylığımızda en yüksek performansınızı ortaya koyduk. Geriye dönüp baktığımızda Olimpiyat tutkumuzu görüyoruz. İstanbul halkı Olimpiyat felsefesine tutkuyla sahip çıktı. Olimpiyat'ın doğduğu bir ülke gibi büyük bir heyecan ve istek, toplumun katmanlarına egemen oldu. Giderken hessetmediğimiz bir şeyi, gittikten sonra sosyal medyada fark ettim. Türk toplumu bütün katmanlarıyla Olimpiyat'a inanmış. Marjinal bazı çevreler dışında benimsenmiş. Bakış açımızdaki bu örtüşme Türiye'ye önümüzdeki yıllarda daha büyük eserler kazandıracaktır."


"Tutkuyla yaşadığımız bu heyecanı geride bıraktık. Başta Başbakanımız'a en kalbi teşekkürlerimizi ifade ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e teşekkür ediyoruz. 2 yıllık süreç boyunca gayret eden herkese teşekkür ediyoruz. Hükümetimize teşekkür ediyoruz. Biz Olimpiyat adaylığı yoluna büyük bir projeyle çıktık. Olimpiyat adaylığı Olimpiyat'a bakışımızın tek parametresi değildir. Olimpiyat adaylığımız dün geride kaldı. Ama hükümetimizin Türkiye'nin spor ülkesi olma vizyonu güçlenerek devam edecek. Türkiye bir spor ülkesi olacak. Halen yapımına devam ettiğimiz 776 adet projemiz var. Bunlara yenileri ilave olacak. Büyük hamlelerimize devam edeceğiz. Lisanslı sporcu sayısı 4 milyon 100 bin rakamına ulaştı. Spora verdiğimiz önem buradan anlaşılmaktadır. Bu sayılar daha da artacak. Önem verilen branşların sayısı artacak. Alt yapıyı; tesis ve insan kaynakları olarak 2 alt başlık altında topluyoruz. Attığımız her adım bu ülkenin gençleri için atılmaktadır. Seyahatimiz sırasında uçakta Başbakanımız'ın genç sporcularla yaşadığı diyalogları görünce, bu ülkenin önemini anladık. Sporcu bir Başbakan ile çalışıyor olmanın ne kadar büyük bir avantaj olduğunu gördük. Harcadığımız her para bu ülkenin gençleri içindir."


"Önümüzdeki aylar ve yıllar, Türk sporunun doping konusunda sıfır toleransı sürdürdüğü yıllar olacak. Yaklaşımımız temiz spor. Türk sporunu yasaklı maddelerden temizleme kararlılığımız sürecek. Kim ilgisiz kalırsa bedelini öder. Gerekirse yeni yasalar da çıkarırız. Yasaklı maddeyle ilgili herkesi cezalandırırız. Biz meseleye sadece günlük başarı ve madalya açısından bakmıyoruz. Doping bir zehirdir. Hükümetimizin yaklaşımı buydu, bundan sonra da böyle olacak."


Bakan Kılıç "ırkçı söylemleri olan bir sporcuya bayrak taşıttık. Doping, Gezi Parkı olayları ve Suriye konusu. Olimpik ruha aykırı şeylerden mi kaybettik?" sorusuna şun cevabı verdi: Japon ve İspanyol medyası kendi adaylıklarına sahip çıktı. Kendi yaşadıkları olumsuzlukları, başkalarından önce abartmadılar. Doping meselesinin bu kadar önemli olduğuna inanamıyorum. Doping Türkiye'nin değil dünyanın da sorunu. Türk medyası, olayı bu yönüyle görmedi. Bayrak taşıtmayla ilgili yabancı basında tek bir haber çıkmadı. Sporcuların üzerine yüklenen isimler oldu. Bunların da kim olduğunu siz daha iyi biliyorsunuz."


Bakan Kılıç "Attığınız 'Kına stokları tükenmiş' ve diğer iki tweet'lerinizle ne anlatmaya çalıştınız sorusuna şöyle cevap verdi: "Bir ülkenin milli hedefi olur. Oyunuzu hangi partiye atarsanız atın. Bu ülkede yaşayan herkesin tek bir devleti var. Bazı konularda duygudaş olabilmek lazım. Olimpiyat oylaması yapılıncaya kadar; aleyhte yazıp çizenleri, içeriden birtakım fikirler geliştirenleri, sağa-sola elektronik posta gönderenleri önemsemedik. Ancak Olimpiyat'ı alamadığımız gün sevinmelerini, mutlu olmalarını, bu ekibe liderlik yapan biri olarak hazmetmemiz mümkün değil. Keşke bu tepkileri siz koysaydınız. Cumhuriyet ne kadar ortak değerimizse, vatan o kadar ortak değerimiz. Bu ortak değerin heyecanlarını yükseltecek bir takım etkinlikler vardır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...