Suat Kılıç'ın Kütahya ziyareti

/ Kaynak: İHA
Suat Kılıç'ın Kütahya ziyareti

Politika Haberleri  / İHA

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kütahya'nın Domaniç ilçesinde düzenlenen Hayme Ana'yı Anma Etkinliği ve Göç Şenliklerine katıldı.

Hayme Ana'nın kabrini ziyaret edip dua adan Bakan Kılıç, gençlerin emanete sahip çıkmasını istedi. Bakan Kılıç, Hayme Ana'nın, Gündüz Alp'in eşi, Ertuğrul Gazi'nin annesi, cihan imparatorluğuna adını veren Osman Gazi'nin ninesi, şefkat ve merhamet imparatorluğu Osmanoğullarını doğuran kadın olduğunu ifade ederek, "Mekanı cennet olsun. Bereketli toprağın derinliklerine kök saldık. Gökyüzünün mavi derinliklerine dallarımızı sonsuz biçimde uzattık. Sizler, bizler, hepimiz, birlik ve dirlik içerisinde bu büyük emanete sahip çıktığımız sürece kimse bizi birbirimize düşüremez, Kayı Boyu'nun torunlarını hiç kimse bu topraklardan sökemez. Sizler, bizler, hepimiz, başkaca hiçbir nedenle birbirimize düşmeksizin sahip çıktığımız sürece hiç kimse bu semalardan ay-yıldızlı bayrağımızı evvelallah, indiremez. Emanet, Türk milletinin, ecdadın, soyumuzun emanetidir. O soy, insanlığa zulüm etmemiştir, o soy insanlığın canına kastetmemiştir. Soyundan geldiğimiz soylu millet, şefkat, merhamet timsalidir. İmparatorluklarımız ve cihan devletlerimiz sevginin imparatorluğu, saygının devleti, insanca yaşamanın ve yaşam hakkına saygı duymanın birer mümessili olmuştur. Böyle bir şey olabilir mi? 'Selçuklu'dan bana ne' diyenin bu topraklarda ne işi var? 'Osmanlı'dan bana ne' diyenin bu topraklarda ne işi var? O soylar ve boylar bizim soyumuz, bizim boyumuzdur. Genç kardeşlerimiz emanete sahip çıkın. Her zaman olduğundan daha fazla sahip çıkın. Bilgi ve teknoloji çağındayız. Sosyal medya, çağındayız. Değerler çok çabuk eskitiliyor. Milli ve manevi değerlerimiz çok çabuk ve hızla aşındırılmak isteniyor. O nedenle çok okuyun, bilgi çağının esirleri olun. Köklü medeniyetimiz ariflerine, alimlerine, erenlerine de kulak verin. Bilgi toplumu inşa etme yolunda o mübarek bilgiye, dualı maziye dört elle, canımızla, başımızla sahip çıkmaya gayret edin. Bu topraklarda biz birliğimize inanan, herkesle birlikte yaşam iradesini bin yıldır aynı kararlılıkla sergilemişiz. 81 vilayetin tümünde, aynı dört değeri seslendirmişiz. Bundan sonra da bu değerler etrafında birliğimize, dirliğimize inanan bütün kardeşlerimizle bin yıl boyu olduğu gibi nice bin yıllar, devlet ve millet hayatında birlikte yürümeye devam edeceğiz. O değerler bellidir. 'Tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet' dedik. Bu değerler her yerde aynıdır. Pusulamız şaşmaz" diye konuştu.
Şölen kapsamında, İstanbul Atlı Okçuluk ve Tarihi Atlı Savaş Sanatları Kulübü ile mehter takımı gösteriler yaptı. Etkinlik, halk oyunları, mehter takımı gösterileri, Yörüklerin yöresel kıyafetleriyle tören geçişi yapması ve yazlıktan kışlığa göçü canlandırmasıyla sona erdi.
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...