Soykırım yalanını kabul etmemizi istiyorlar!

Soykırım yalanını kabul etmemizi istiyorlar!

Politika Haberleri

Papa ve AP, Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladı. Avrupa'ya tepkiler çığ gibi büyürken, CHP ve HDP liderleri de yalancıların değirmenine su taşıdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yardımcısı eski büyükelçi Murat Özçelik aracılığıyla Avrupa'nın manevrasıyla ilgili açıklamada bulundu. Ancak CHP lideri "Soykırım yalandır" diyemedi.Kılıçdaroğlu 'tarihle yüzleşmeliyiz' şeklinde çağrı yaparken 1915 olayları için ABD Başkanları gibi "büyük felaket' ifadesini kullandı. nbsp;Kılıçdaroğlu, "Papa Franciscus'in açıklamaları ve AP'nin, 'Ermeni soykırımı'nı AB üyesi ülkelerin tanımasına ilişkin tavsiye kararı, iki toplumun barışmasına hizmet etmeyen siyasi tavırlar olması itibarıyla kabul edilemez" derken, başka itibarlarla kabul edilebilir olduğunu ima etti.

"Bir trajedi, büyük bir felaket yaşandı. Geleceğin barış içinde kurulması, geçmişin unutulmasıyla değil, yaşanan trajedilerle "samimiyetle yüzleşilmesiyle" olur. Bunun yolu siyasi bir tavır almak uğruna çok boyutlu bir tarihi trajediyi 'soykırım' kavramına hapsetmek değil, tarihi gerçeklerin komplekssiz, objektif biçimde, tarihçilerce bilimsel yöntemlerle ele alınmasını sağlamaktır" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu açıklamadan bir saat sonra hükümete ortak metin hazırlayalım çağrısında bulundu. nbsp;CHP lideri "Avrupa Parlamentosu'nun son aldığı karar dolayısıyla ortak bir metin hazırlayabiliriz, ortak metni imzalayabiliriz. Bu konuda görüşlerimiz ortak" diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise Papa'ya arka çıkarak şöyle dedi: "Hükümetin tarihte, geçmişte yaşanan bütün olaylarla ilgili hakikatleri araştırma ve geçmişle yüzleşme mevzusuyla konuyu ele alması lazım. Şimdi Papa bir şey söylüyor, buradan çocukça tepki veriyorlar. Avrupa Parlamentosu bir karar alıyor çocukça bir tepki veriyorlar. Zannedersiniz ki kreştir. Devlet yönetmiyorlar da kreşte okuyan çocuklar gibi refleksler gösteriyorlar. İnsan anlamakta zorlanıyor bunları. Ciddi bir şekilde bu meseleyi nasıl ele aldığınızı Ermeni gerçeği ile nasıl yüzleşilmesi gerektiğini topluma bir anlatın. Çünkü bu Türkiye'de tartışılmamış bir meseledir. Henüz resmi olarak açıklığa kavuşmamış bir meseledir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...