Özgür Özel'den sonra bir aday daha! Prof. Dr. Örsan Öymen adaylığını açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Özgür Özel'den sonra bir aday daha! Prof. Dr. Örsan Öymen adaylığını açıkladı

Politika Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Sondakika! Prof. Dr. Örsan Öymen, CHP Genel Merkezi’nde kurultay süreci ile ilgili basın toplantısı düzenledi. İlke ve Demokrasi Hareketi’nin sözcüsü Öymen, CHP Genel Başkanlığı için adaylığını resmen açıkladı

CHP'de adaylık yarışı bugün Grup Başkanı Özgür Özel'in adaylığını ilan etmesiyle resmen başladı. İlke ve Demokrasi Hareketi’nin sözcüsü Öymen, CHP Genel Başkanlığı için adaylığını resmen açıklayan ikinci isim oldu.

"ÜÇÜNCÜ YOLU AÇMAMIZ GEREKİYOR, BU YOLU AÇMAK İÇİN ADAYIM"

"CHP kimliğini yitirmiştir. İlkelerinden uzaklaşmıştır" diyen Öymen, "CHP çıkmaz sokağın içindedir. Bizim üçüncü yol açmamız gerekiyor. Bu yol Atatürk'ün yolu, altı okun yoludur. Bu yolu açmak için 38. olağan kurultay CHP genel başkanlığına aday adayı olmaya karar verdim ve ilan ediyorum" dedi.

KILIÇDAROĞLU DUYURMUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dünkü basın toplantısında Özgür Özel dışında "İstanbul'dan bir başka arkadaşımız var. O da adaylığını duyuracak" demişti.

CHP GENEL BAŞKAN ADAYI ÖRSAN ÖYMEN KİMDİR?

Örsan Öymen, 20 Ağustos 1965 tarihinde doğdu.

Profesör Dr. Örsan Öymen, Feyziye Mektepler Vakfı Işık Üniversitesi'nde öğretim üyesidir. Işık Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde öğretim üyeliği yapıyor.

Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe bölümünde, Yüksek Lisansını New York Üniversitesi'nde, Felsefe ve Doktorasını da Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe alanında yaptı.

CHP üyesi ve CHP eski Parti Meclisi Üyesi olan Örsan Öymen, Hıfzırrahman Raşit Öymen'in oğlu, gazeteci ve CHP Eski Genel Başkanı Altan Öymen'in kardeşi, diplomat Onur Öymen'in amcasının oğlu gazeteci Mustafa Örsan Öymen'in oğlu.

CHP'DE KURULTAY TARİHİ NE ZAMAN?

Cumhuriyet Halk Parti’sinde il kongreleri süreci başladı. Ekim ayının ortasına kadar il kongrelerinin tamamlanması bekleniyor. İl kongreleri tamamlandıktan sonra Parti Meclisi’nde kurultay tarihi için karar verilecek. Genel Kurultay’ın kasım ayı başında yapılması bekleniyor.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...