SONDAKİKA... Hakan Fidan'dan İsrail'e net uyarı: Bunun adı hırsızlık!

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan canlı yayında açıklama yaptı. "Kutsallarla oynanmaz" diyen Hakan Fidan "Kudüs'ün başkent olduğu Filistin devleti kurulmalı" dedi ve ekledi: Birinin toprağını işgal ediyorsunuz. Oraya başka birini yerleştiriyorsunuz. Ona da yerleşimci diyorsunuz. Bunun adı hırsızlık!

Lübnan'da mevkidaşıyla görüşen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan daha sonra mevkidaşı Abdallah Bouhabib ile birlikte basın açıklaması yaptı. Fidan'ın "Kudüs'ün başkent olduğu Filistin devlet olmadıkça barış olmaz..." cümleleri dikkat çekti. 

Hakan Fidan'ın açıklamalarından önemli başlıkla şöyle;

Kudüs'ün başkent olduğu Filistin devlet olmadıkça barış olmaz. 

ESİR TAKASINDA TÜRKİYE ROL ALACAK MI?

Liderler Cumartesi biraraya gelecek... Gazze'de insanlık dramının son bulması için çalışıyoruz. Esirleri geri almak için leimizden geleni yapacağız

"BU SAVAŞTAN TARİHİ BARIŞ ÇIKABİLİR"

Büyük savaşlar çıkabileceği gibi bu savaştan tarihi bir barış da çıkabilir.

Artık bu zulümden vazgeçilmesi lazım. Mescid-i Aksa için dünyanın dikkat etmesi gerek. Yapılan haksızlıkların kılıfa sokulmasından vazgeçilmeli. Mescidi-i Aksa ile ilgili hassasiyetlere uluslararası toplumun dikkat etmesi lazım. Yıllardır uyarıyoruz. Yaptığımız uyarılara lütfen kulak verin. Bunların derhal son bulması lazım.

Türkiye, tarihi olan mazisi olan güçlü ve tecrübeli bir devlettir

Kutsallarla oynanmaz. Ulusarası topluma çağrımız politik bir yol almanız bunu siz de biliyorsunuz biz de...

TÜRKİYE ARABULUCU OLACAK MI?

Hayatını kaybeden gazeteci arkadaşımıza başsağlığı diliyorum. Evet her zorlukta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde biz bunu ortaya koyuyoruz zaten...

"LÜBNAN'IN YANINDAYIZ"

Mısır'la yaptığımız görüşmelerde bu konuda dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtmiştim. Burada Lübnan'ın istikrarsızlaştırılmasına karşı da Lübnan'ın yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum.

Çatışmanın daha büyük savaşlar serisinin kapısını açması değil de barışın kapısını aralaması konusunda neler yapılabileceğini görmemiz lazım. (İsrail-Filistin) Bu savaştan daha büyük savaşlar çıkabileceği gibi tarihi bir barış da çıkabilir. Cumhurbaşkanımız tarihi bir barışın mümkün olduğuna inanıyor.

"BUNUN ADI HIRSIZLIKTIR"

Tanımlamalar değişmeli. Birinin toprağını işgal ediyorsunuz. Oraya başka birini yerleştiriyorsunuz. Ona da yerleşimci diyorsunuz. Bunun adı hırsızlık!

Buna benzer yalanların kabul görmediği son olaylarda da ortaya çıktı. Artık bu yalanların kılıflara sokulmasından vazgeçilmesi gerekiyor. 

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA 11. GÜN!

İsrail, özellikle Gazze Şeridi'ni çevreleyen beldelerdeki yaklaşık 78 bin İsrailliyi tahliye etti. Gazze'nin saldırılarında 1300 İsrailli öldü, 3 bin 968'i ise yaralandı. Gazze Şeridi'ne götürüldüğü tespit edilen İsrailli rehinelerin sayısı ise şu ana kadar 199...

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı ise 2 bin 778...

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...