Sondakika! AK Parti’den deprem için teklif: 'Yarısı bizden'e ince ayar

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Sondakika! AK Parti’den deprem için teklif: 'Yarısı bizden'e ince ayar

Politika Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

AK Parti, TBMM Başkanlığı’na deprem riski altındaki alanlarda yer alan binaların dönüştürülmesi ile ilgili kanun teklifini sundu. İşte ayrıntılar...

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ve AK Parti milletvekillerinin imzasıyla deprem- afet riski altındaki alanlarda kentsel dönüşümle ilgili TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi sundu. 

Kahramanmaraş depremleri ile ilgili 21 maddelik teklife göre yargı süreçleri hızlanacak.

Kentsel Dönüşüm Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne sağlanan ve Dünya Bankası tarafından finanse edilen kredi, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’na tahsisli olarak kullandırılacak.

Rezev yapı alanı tanımlamasında düzenleme yapılacak.

İmar ve yapılaşma haklarının kısıtlanması ve alanlardaki yapılara verilen elektrik, su, doğalgaz gibi hizmetlerin durdurulması konularında bakanlığa verilen görev ve yetkilerin Kentsel Dönüşüm Başkanlığınca kullandırılması sağlanacak.

İstanbul'da kentsel dönüşümü hızlandırmak için "Yarısı Bizden" kampanyasının uygulanması için yeni düzenleme yapılacak.

NE OLMUŞTU?

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta (2023) meydana gelen depremlerden 11 çevre il etkilenmiş 50 binden fazla vatandaş hayatını kaybetmişti. Deprem bölgelerinde hükümet eliyle yapılan yardımlar ilk günden itibaren devam ediyor. TOKİ depremzedeler için yaptığı yeni binaları dağıtıyor. Hasar gören binalar için ise şehirlerde yıkım- onarım çalışmaları yapılıyor.

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...