Son dakika! MHP lideri Devlet Bahçeli'den yeni anayasa açıklaması: Meclis'te destek vereceğiz

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Son dakika! MHP lideri Devlet Bahçeli'den yeni anayasa açıklaması: Meclis'te destek vereceğiz

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Son dakika haberine göre; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'başörtüsü' konusunda anayasa değişikliğiyle ilgili, "Bu tartışmayı tamamen sonlandırmak, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin istikrar ve kalıcı yönetim şeklini sağlamlaştırmak açısından yeni bir anayasaya ülkemizde ihtiyaç olduğu kanaatindeyim" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlenen Siyaset ve Liderlik Okulu 18. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Törenine katıldı. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bahçeli, başörtüsü tartışması ve 2023 seçimlerine dair önemli açıklamalarda bulundu.

"BUNUN GERİYE DÖNÜŞÜ SÖZ KONUSU OLAMAZ"

Başörtüsü konusunun TBMM’de çözüldüğünü ve tekrardan tartışmaya sebep olmasının üzücü olduğunu belirten Bahçeli, "Siyasi olaylar zaman içinde ani değişiklikler, ani gelişmeler göstermektedir. Türkiye'nin sosyal ve ekonomik meselelerinin, dış politikanın yoğunluk kazandığı dönemde, daha önce başörtüsü konusunu çözmüş olan TBMM'de, sanki konu çözülmemiş gibi olayın gündeme taşınmış olması ve tartışmaya sebep olması ülkemiz açısından çok üzücü olmuştur. Bu hak kullanılmaktadır, bunun geriye dönüşü söz konusu olamaz" dedi.

"YENİ BİR ANAYASAYA İHTİYACIMIZ VAR"

"Bu tartışmayı tamamen sonlandırmak, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin istikrar ve kalıcı yönetim şeklini sağlamlaştırmak açısından yeni bir anayasaya ülkemizde ihtiyaç olduğu kanaatindeyim" diyen Bahçeli, "Bu çalışmalar Cumhur İttifakı’nı oluşturan partiler arasında eskiden beri görüşülmektedir. Önümüzdeki dönem itibari ile de bu inşallah gerçekleştirilecektir. TBMM'de Cumhur İttifakı'nı oluşturan partilerin istişareleri sonucu bir metin TBMM'ye Anayasa değişikliği olarak sunulduğu vakit, MHP bunun gerçekleşmesi için elden gelen gayreti gösterecek. Meclis'te oluşan bütün siyasi partilerin de bu hayırlı teşebbüsü ortaya koymuş olan Cumhurbaşkanımıza ve onun yönetimine de saygı duyarak destek vermelerini de talep etmekte olduğumuzu burada belirtirim" ifadelerine yer verdi.

"SEÇİMLER 18 HAZİRAN 2023'TE YAPILACAKTIR"

Seçim tarihinde üniversite sınavı ve hac dönemi nedeniyle değişiklik yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru üzerine Bahçeli, "Başta Cumhur İttifakı'nı oluşturan ve ülke yönetiminde de etkin bir konumda olan AK Parti ve diğer siyasi partiler ile bir istişare yapılarak, seçimlerin ne zaman yapılması gerektiği dikkate alındığı taktirde sunulacak bir metin TBMM'de görüşülür ve bir karara bağlanır. Ama şu an için Türkiye'nin sorunlarını ve dış politikanın çok yoğunlaştığı bir ortamda seçimlerin erkene alınma tartışması siyaseten malzeme yapılmamalıdır. Kendilerinin aday belirlemede zorluk çektikleri bir ortamda 6 masalı bir siyasi grubun erken seçim tartışmasını Türkiye'ye sunmuş olmaları çok yanlış bir davranıştır. Seçimler yasa çerçevesinde 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacaktır. Ama Türkiye'nin şartlarında Meclis bir karar verir, mevcut yönetim böyle bir düşünceyi diğer siyasi partiler ile paylaşırsa Türkiye'de bir sosyal kargaşa, anarşi oluşturmak yerine belli bir kararı alır ve uygular. Hadi diyelim ki seçimler yarın gireceğiz; ama cumhurbaşkanı adayları yok, adayları olmadığı bir yerde gürültünün manası yok. Seçim gününü sabırsızlıkla beklesinler" değerlendirmesinde bulundu.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...