Son dakika: Bahçeli'den İsrail-Filistin çatışmasına dikkat çeken yorum: Haçlı seferlerinin yeni bir ruhu doğuyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Son dakika: Bahçeli'den İsrail-Filistin çatışmasına dikkat çeken yorum: Haçlı seferlerinin yeni bir ruhu doğuyor

Politika Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberi: MHP lideri Bahçeli, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi. Bahçeli Haçlı seferlerinin yeni bir ruhu doğuyor." dedi. Türkiye'nin barış için attığı adımlara destek veren Bahçeli, İsrail'in etrafındaki ülkelerin barış çemberi oluşturması önerisinde bulundu.

İsrail’in abluka altındaki Gazze’ye yönelik ağır saldırıları tüm dünyanın gözü önünde devam ediyor. Kara harekatına hazırlanan İsrail ordusu tankları Gazze sınırına yığdı.

Bölgedeki tansiyon bir türlü düşmezken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, canlı yayında Gazze'deki gelişmelere ilişkin dikkat çeken açıklamalara imza attı. 

"HAÇLI SEFERLERİNİN YENİ BİR RUHU DOĞUYOR"

 Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 19. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuşan Bahçeli, "Haçlı seferlerinin yeni bir ruhu doğuyor. Dünya ülkeleri İsrail'i teşvik ediyor. " değerlendirmesi yaptı.

"DÜNYA İZLİYOR, ERDOĞAN ÇABALIYOR"

Gazze insanlık dışı bir muamele olduğunu belirten Bahçeli, "Dünya bu olayları seyrediyor. Cumhurbaşkanımız ise meselenin üzerine gidip ateşkes için çabalıyor" ifadelerini kullandı.

Bahçeli şunları söyledi;

Türkiye, tarihi şuuruyla hareket ederek, Sayın Recep Tayyip Erdoğan meselenin üzerine ağırlıkla gidiyor.

Türkiye yalnız değildir, Sayın Recep Tayyip Erdoğan yalnız değildir. Türkiye'nin etrafında önemli bir çember barış için oluşmaktadır. Küresel güçlerin ortadan kaldırılması için dünyada da önemli bir uyanış başlamış olacaktır.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM VURGUSU

Filistin'in 1947, 1949-1967 arası ve 2010 yıllarına ait haritalarını gösteren Bahçeli, "Bir düşüncemi de paylaşmak isterim. Dikkat edilirse Filistin topluluğu yok edilme eğilimi içine girmiştir. Bu gerçeği herkesin görmesi lazımdır. 1967 esas alınarak Doğu Kudüs başkent olmak üzere Filistin Devleti kurularak, buradaki topluluğun iki devletli yapıya kavuşmasını temin etmektir. Türkiye'nin bakış açısı budur. Önce tahribatları önleyelim. Orada çocuklarımızın defni dahi yapılamıyor." dedi. 

Son dakika! Devlet Bahçeli'den Gazze ablukasına sessiz kalan ülkelere tepki: Dünya seyrediyor Erdoğan çabalıyor

BARIŞ ÇEMBERİ ÖNERİSİ

MHP lideri Bahçeli sözlerini şu şekilde sürdürdü;

Bu yetmiyor. Bir düşüncemi sizlerle paylaşmak istiyorum. İsrail, Filistin, Mısır, Ürdün, Suriye, Lübnan... MHP olarak bu bölgede barışın, huzurun, istikrarın, güvenliğin sağlanabilmesi için ve 73 yıl içerisindeki olayları da göz önünde alarak burada İsrail'in etrafında barış ve huzur çemberi oluşması lazım.

Mısır, Ürdün, Suriye, Lübnan ve Filistin dahil olmak üzere barış, huzur, güvenlik, siyasi birliğinin kısa süre içinde tesisi yolunda faaliyet göstererek Türkiye'nin uluslararası ilişkilerde önderlik yapma düşüncesine sahip olmasını arzuluyorum."

"İSRAİL'İN AKLINI BAŞINA ALMASI LAZIM, ABD'YE GÜVENMESİN"

İsrail ordusunun sivillere yaptığı Gazze'yi boşaltma çağrısıyla ilgili soruya cevap veren Bahçeli, "İsrail'in aklını başına alması lazım, Amerikalı dayılarına da güvenmemesi lazım. Türkiye'nin etrafında kenetlenerek bu sıkıntıları aşabilmenin bir yolunu bulması lazım. Sorun ne Türkiye'dedir ne dünyadadır, Amerika ile İsrail arasındadır. Sorunu çözecekse onlar çözecek"

Son dakika: Bahçeli'den İsrail-Filistin çatışmasına dikkat çeken yorum: Haçlı seferlerinin yeni bir ruhu doğuyor

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 614'ü çocuk, 370'i kadın 1900 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 bin 696 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Ayrıca işgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana, İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 51 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...