Son dakika! Meral Akşener'den Millet İttifakı'na yeni teklif

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

Son dakika haberi: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'dan ayrılması sonrası, Akşener'i masaya döndürmek için formül arayışında olan ittifak cephesi harekete geçti. İBB Başkanı İmamoğlu ile ABB Başkanı Yavaş, İYİ Parti Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarete ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Akşener, Millet İttifakı'na yeni öneri sundu. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na Cumhurbaşkanı yardımcıları olmalarını teklif ettik" dedi. Akşener, tüm bu gelişmelerin ardından toplantıya katılma kararı aldı.

Son dakika haberi: Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'dan kalkmasının ardından Ankara'da hareketli dakikalar yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Merkezi'nde Meral Akşener'i ziyaret etti. Bu ziyaretin ardından İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan önemli açıklamalar geldi.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'A 'CUMHURBAŞKANI YARDIMCILIĞI' ÖNERİSİ

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundan yeni bir öneri sunarak 2 belediye başkanının Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmasını istediğini belirtti. Zorlui "Milletin sesi, milletin iradesi olma sorumluluğunu en başından bu yana duyan ve bu sorumluluk bilinciyle hareket eden Sayın Genel Başkanımız, milletimizin sesi doğrultusunda milletimizi heyecanlandıracağını düşündüğümüz yeni bir kuşatıcı, kapsayıcı yenir bir öneriyle millet ittifakına önerisini oluşturmuştur. Her iki belediye başkanımıza seçilecek 13. Cumhurbaşkanının yetkili, icracı 2 Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmaları konusunda kendilerine önerilerini iletmiştir, bu önerilerini önümüzdeki dakikalar içerisinde Kemal Kılıçdaroğlu’na da Genel Başkanımız aktaracaktır. Müzakere süreci bu şekliyle devam edecektir" diye konuştu.

AKŞENER YENİDEN MASADA

Öte yandan, bu gelişmelerin ardından Millet İttifakı'nın toplantısı saat 15.00'e ertelendi. Zorlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa toplantısına katılacağını açıkladı.

LİDERLER TOPLANTI MERKEZİNE GELDİ

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener toplantının yapılacağı Saadet Partisi Genel Merkezi'ne geldi.

Liderleri Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu kapıda karşılarken, masa yeniden 6 liderle toplandı. Saadet Partisi'nin ev sahipliğindeki toplantının ardından, ittifakın ortak cumhurbaşkanı adayı açıklanacak. İsmin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olması bekleniyor.

"CEVAP BEKLİYORUZ"

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı teklifine dair değerlendirmede bulundu. Tatlıoğlu, "Kemal Bey'in seçimi kazanması durumda iki ismin etkin cumhurbaşkanı yardımcısı olması teklifini sunduk. Cevap bekliyoruz. Şu anda süreci bekliyoruz. İlk defa bir seçimde adayla birlikte cumhurbaşkanı yardımcıları da söylenerek birlikte seçime gidilmesi teklifi var. Değerlendirme sürecini takip ediyoruz" diye konuştu.

Son dakika! Meral Akşener'den Millet İttifakı'na yeni teklif

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'TAN AÇIKLAMALAR

İYİ Parti Genel Merkezi'ndeki ziyaret sonrası ilk açıklamalar ise İmamoğlu ve Yavaş'tan geldi. Görüşmenin Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde yapıldığını söyleyen İmamoğlu, "Biz Türkiyemizin depremle birlikte zor günler geçirdiğini ve milletimizin geleceği için de altılı masanın önemli olduğunun bilincindeyiz, bu yüzden de bugün buradayız.' dedi.

"AYRILIĞA TAHAMMÜL YOK"

Yavaş ise ''Bizler Millet İttifakı'nın belediye başkanlarıyız. Önümüzde seçim var ve milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Tekrar bir araya gelinmesi arzusu milletimizin arzusuzudr. Bizde bugün bunun için bir araya geldik.'' ifadelerini kullandı.

İmamoğlu ve Yavaş ardından Saadet Partisi'ne geçti.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...