Son dakika: İYİ Parti'de CHP ile yerelde ittifaka kapılar tamamen kapandı! Akşener Kılıçdaroğlu'na ağır sözlerle yüklendi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberi: Büyük Taarruz’un yıldönümü dolayısıyla Afyonkarahisar'da İYİ Parti tarafından organize edilen mitinge katılan Meral Akşener partisinin yeni yol haritasını açıkladı. Akşener'in CHP lideri Kılıçdaroğlu'na ağır sözlerle yüklenmesi dikkat çekerken İYİ Parti'de yerelde ittifaka kapılar tamamen kapandı.

İYİ Parti'de büyük gün geldi. İYİ Partililer Büyük Taaruz’un 101. Yıldönümü’nde Afyonkarahisar Kocatepe’de buluştu. Açık alanda miting şeklinde organize edilen toplantı için İYİ Parti’nin 81 il teşkilatı aracılığıyla Afyon’a partililer taşındı.

“Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacağı” vurgusuyla duyurulan programa katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kocatepe Anıtı'nda açıklama yaptı. 

YOL HARİTASI BELLİ OLDU

CHP ve diğer ittifak ortakları hakkında zehir zemberek sözler sarf eden Akşener, yerel seçimde ittifak yapmayacaklarını duyurdu. Akşener, 'Koltuğundan başka hiçbir şey düşünmeyenlerle, nefsinin esiri olanlarla uğraştık' ifadeleriyle Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Bu kutlu günde Kocatepe'de bizlerle olan Türkiye'nin iyi ve cesur evlatları, değerli dava arkadaşlarım, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Bugün hep birlikte buradayız, inanıyorum ki her yıl artarak burada olacağız.

Sırtımıza ecdadımızın mirasına yaslayıp, yeni bir yola çıkmak için buradayız. Çünkü bugün burada tarihin sinesine çelik kalemle yazılan 1000 yıllık bir mücadelenin bir ruhu var.

Anadolu mührünü bozmaya tarihin hiçbir döneminde ne dahili ne de harici hiç kimsenin gücü yetmemiştir, yetmeyecektir.

Hangi dönemde olursak olalım, tüm şartlara meydan okuyan o çelikten duruş değişmemiştir. İnsanlar değişmiştir ama nesilden nesile devrolan o kutlu vazife değişmemiştir.

Türkün istiklal ve istikbali için aşılmaz surların yıkıldığı, her türlü imkansızın mümkün kılındığı zafer haftasındayız.

"MUHASEBEMİZİ YAPTIK, SONUÇLARI PAYLAŞACAĞIM"

"Bugün hep birlikte buradayız, inanıyorum ki her yıl artarak burada olacağız. Yeni bir yola çıkmak için buradayız.

Seçimlerin üzerinden tam 90 gün geçti. Seçim teamüllerine göre bu 90 gün önemlidir. Bu sürede biz de muhasebemizi yaptık.Buradan çıkan sonuçları sizle paylaşacağım.

MUHALEFETE 'ADAY' TEPKİSİ

2023'te milletin verdiği helal oyu babadan miras bilerek seçmen iradesine ipotek konulamayacağını anlatmaya çalıştık. Siyaset elitlerin, sözde kanaat önderlerinin güdümünde milletin olmadığı bir yerden üretilen siyasetin başarılı olamayacağını söyledik. Tepki gösterdik, uyardık, memleketimizin gerçeklerinden bi'haber oturdukları yerden ahkam kesenlere karşı irade koyduk. Sadece iktidar mensuplarıyla değil, biz bu seçimin kaybedilmesi için çalışanlarla da mücadele ettik.

"ÖNCE ŞAHSIM DİYENLERLE UĞRAŞTIK"

Memlekete en küçük fayda getiremeyen partili cumhurbaşkanlığı sisteminden kurtulmak istedik. Türkiye'yi zengin, mutlu bir geleceğe taşımak için çalıştık. Bu yolda fedakarlıktan kaçınmadık. Meselemiz Türkiye olduğu için nefislerimiz kör odalara hapsettik. Nefsinin esiri olanlarla uğraştık. Biz önce millet, önce memleket dedik. Ama önce şahsım, önce ben diyenlerle uğraştık. Biz milletimizin geleceği için şahsi çıkarlarımızdan vazgeçtik ama koltuğundan başka hiçbir şeyi düşünmeyenlerle uğraştık. En nihayetinde maalesef olmadı, olduramadık! 2023 seçimlerindeki yenilgiye maalesef engel olamadık.

"GİZLİ KAPAKLI İŞBİRLİĞİNE GİRMEDİK"

İktidara yanlamakla suçlandık. Peki, tüm bunların sonunda ne oldu? Tüm bu sürecin içinden en küçük pazarlık yapmadan çıkan kim oldu? Gizli kapaklı tek işbirliğine girişmeyen, en ufak kâr sağlamayan kim oldu? Şükürler olsun ki İYİ Parti oldu.

"YÜZDE 60 İLE KAZANIRIZ DİYENLER SUSMADI"

Ben sustum, yüzde 60 ile kazanırız diyenler susmadı. Bilimsel verileri masaya koyan ben sustum, onları yırtıp atanlar susmadı. TV’lere çıkıp yüzsüz yüzsüz bize yüklemeye kalkıştılar.

Yeni bir umuda tutunmak isteyen milyonlar öfkeyle doldu. Yapmamız gereken, hatalarından ders alan muhalefet olarak milletimizin önüne çıkmaktı.

"MİDEMİ BULANDIRDI"

İYİ Parti’yi ve beni günah keçisi yapmaya kalktılar. Hakikati bilenler tek kelime etmedi. Bunların hepsi midemi bulandırdı. Bu sessizliği sürdürmek mümkün değil artık. 2023 seçimlerine girerken, Sayın Erdoğan karşısında açık farkla seçimi kazanacak 2 aday çıkardık 20 yılda ilk kez.

YERELDE İTTİFAKA KAPILARI KAPATTI

Bu vesileyle; Buradan, tüm siyasi partilere de, açık ve net bir çağrıda bulunmak istiyorum: Gelin, hep birlikte; Vatandaşlarımızın, siyasi tercihlerini, ve yerel özelliklerini yansıtacağı, bir rekabet ortamı oluşturalım.

Gelin, hep birlikte; Türk siyasetinin, bugün içinde bulunduğu, ve milletimizin aleyhine çalışan, siyasi pragmatizm sarmalından, çıkmasını sağlayalım. Gelin; tüm siyasi partiler, hep birlikte, ayrı ayrı seçimlere girelim, ve milletimize hizmet için yarışalım.

"KENDİ KADROLARIMIZLA MİLLETİN KARŞISINA ÇIKACAĞIZ"

Yerel özellikler ve talepler doğrultusunda, elbette işbirlikleri olabilir. Ancak biz, İYİ Parti olarak; Hür ve millî siyaset anlayışımız gereği; Gizli gündemleri olan, kendi menfaatleri için, bizim sırtımızda kurban kesen, şahsi hayallerini ve kariyerlerini önceleyen, mevcut güç ve siyasal ilişkilerine, destek arayan, marjinal ve bölücü yapılarla yakınlaşan, hiç kimseyle, herhangi bir işbirliği yapmayacağız.Kendi kadrolarlar milletimizin karşısına çıkacağız."

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...