Son dakika: Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıkladı! Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberi: CHP'de değişim hareketine katılan Grup Başkanvekili Özgür Özel, canlı yayında genel başkanlığa adaylığını açıkladı. Kılıçdaroğlu'na sert eleştirilerde bulunan Özel, "Parti içi iktidarı korumaya odaklandı. Parti yönetimi durumu onarmaya yönelik adımlar atmak yerine bu kırılmayı görmezden gelmeyi tercih etti." dedi. Öte yandan adaylığını açıklayan Özel’e destek veren isimler belli oldu.

CHP’de seçim sonrası başlayan değişim tartışmaları bugün ilk kez somut bir aşamaya geçti. CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisinin genel merkezinde kameraların karşısına geçerek genel başkanlığa adaylığını resmen açıkladı. Özgür açıklamasında ayrıca geleceğe dair tutum belgesi paylaştı. 

KILIÇDAROĞLU'NA SERT SÖZLER

Özel'in Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetimine yönelik sözleri dikkat çekti. Özel, Parti içi iktidarı korumaya odaklandı. Parti yönetimi durumu onarmaya yönelik adımlar atmak yerine bu kırılmayı görmezden gelmeyi tercih etti. Sorumluluk üstlenmeyen yönetim tarzı kabul edilemez. " dedi.

Özel'in açıklamalarında öne çıkanlar şöyle;

"Bugün dinleyeceğiniz 28 Mayıs'ı sabahı 81 ilde uyanıp da o günden beri huzurlu bir uyku uyuyamayanların hikayesidir. Seni bu karara ne itti diye soranlara 'Babamın, benim ve kızımın arkadaş grupları' diyenlerin hikayesidir. 30 yıldır sönmeyen Madımak ateşinin zaman aşımı kararıyla yürekleri dağlamasına engel olamamanın hikayesidir. Hiçbir şey olmamış gibi davranmaya itiraz edenlerin hikayesidir. Bir daha aynı hataları yapmamak için azim ve inanç taşıyan gençlerin ve kadınların hikayesidir.

Ellerinizdeki kitapçık bu amasız fakatsız çıkılan yolculuğun ilk adımıdır. İlk adımdır ama kararlıdır, birikmiştir, kollektiftir. Tek bir kişinin değil bir kadronun attığı adımdır.

MEVCUT YÖNETİMİ ELEŞTİRİ YAĞMURUNA TUTTU

Parti yönetimi yenilginin nedenlerini araştırıp yeni bir yol haritası çizmedi. Parti içi iktidarı korumaya odaklandı. Parti yönetimi durumu onarmaya yönelik adımlar atmak yerine bu kırılmayı görmezden gelmeyi tercih etti.

ORTAK LİSTE VE GİZLİ PROTOKOL TEPKİSİ

Partimizin 39 milletvekilliğini başka partilere vermesi unutulmaz hasar bırakmıştır. Aynı şekilde partiler arası imzalanan protokollere dair bilgilendirme dahi yapılmadan süreç izlenmiştir. Sorumluluk üstlenmeyen yönetim tarzı kabul edilemez. 

Parti içi kurumların işlevsiz kılınması, danışmanlık kurumunun kurumsal yapının yerine geçmesi partimizi işlevsiz hale getirerek zayıflatmıştır.

YENİLİK ÇAĞRISI

İkinci yüzyılın CHP’si karar alma süreçleri, katılım ve etik ilkeler bakımından yola devam etmelidir. Partinin lideri, kadro, siyaset yapma tarzı yenilenmeli. Tüzükteki yetki ve sorumlulukları bazen aşan yönetim anlayışı toptan terk edilmelidir.

ADAYLIĞINI İLAN ETTİ

Parti içi iktidarı kazanmak için değil. CHP’yi, Atatürk’ün partisini iktidar yapmak için Cumhuriyet Halk Partisi adaylığımı ilan ediyorum.

İSTİFA KONUSUNU TEKRAR DEĞERLENDİRECEK

Yarından itibaren ilan edilen takvime göre il kongrelerimizi takip edeceğiz. 50 gün boyunca partimizin ihtiyaç duyduğu her süreçte terimizi akıtmaya devam edeceğiz. CHP tarihinde ilk grup başkanıyım. Sayın Genel Başkanımız da milletvekili olmayan ilk genel başkan. Bundan sonraki süreçte değerlendirmeyi yapacağız. Kendisinin görevi bırakmam yönünde bir talebi olmadı.

BİRÇOK VEKİL DESTEK VERDİ

Adaylık açıklamasının ardından Özel'in toplantısına katılan milletvekilleri de belli oldu. Özel’in Genel Merkez'deki adaylık açıklamasına birçok milletvekili, PM üyesi ve eski milletvekili de destek verdi.

KILIÇDAROĞLU'NA YAKIN İSMİN SÖZLERİ AKILLLARA GELDİ

Öte yandan Özel'e destek veren bir isim ayrı bir dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde Halk TV'ye açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerden Veli Ağbaba, "Bu sağcı siyasetçileri CHP'ye getirenler bedel ödemelidir." ifadelerini kullanmıştı.

İşte Özgür Özel'in yaptığı basın toplantısına katılan o isimler:

MİLLETVEKİLLERİ

Burhanettin Bulut - Adana
Ayhan Barut - Adana
Murat Emir - Ankara
Süleyman Bülbül - Aydın
Özgür Ceylan - Çanakkale
Ahmet Baran Yazgan - Edirne
Ediz Ün - Edirne
Hikmet Yalım Halıcı - Isparta
Ali Gökçek - İstanbul
Turan Taşkın Özer - İstanbul
Özgür Karabat - İstanbul
Suat Özçağdaş - İstanbul
Gökan Zeybek - İstanbul
Fethi Açıkel - İstanbul
Gökçe Gökçen - İzmir
İsmail Atakan Ünver - Karaman
Hasan Baltacı - Kastamonu
Veli Ağbaba - Malatya
Bekir Başevirgen - Manisa
Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu - Manisa
Cumhur Uzun - Muğla
Süreyya Öneş Derici - Muğla
Seyit Torun - Ordu
Asu Kaya - Osmaniye
Ulaş Karasu - Sivas

PARTİ MECLİSİ ÜYELERİ

Candan Yüceer
Pınar Uzun
Erbil Aydınlık
Sevgi Kılıç

YÜKSEK DİSİPLİN KURULU ÜYESİ

Gülşah Deniz Atalar

ESKİ MİLLETVEKİLLERİ

Alpay Antmen
Baha Ünlü
Kadir Gökmen Öğüt
İrfan Kaplan
Çetin Arık
Ahmet Kaya
Nurettin Demir
Faruk Sarıaslan

İLK TEBRİK İMAMOĞLU'NDAN

Öte yandan Özgür Özel'in adaylık açıklamasına ilk tebrik CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. İmamoğlu, paylaşımında "Özgür Özel'e ve yol arkadaşlarına başarılar diliyorum" dedi. Özel de canlı yayındaki konuşması sırasında İmamoğlu'na teşekkürlerini iletti.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...