Son dakika: HDP seçimde cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararı aldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: HDP seçimde cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararı aldı

POLİTİKA Haberleri

Son dakika haberi: HDP, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimde cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararı aldığını duyurdu. Geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu-HDP görüşmesinde tarafların birbirini ikna ettiği anlaşılırken seçimlerde CHP Liderine desteğin önü açıldı.

6’lı masadan cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun adı çıkınca daha önceden aday çıkarma kararı alan HDP kanadından tutumlarının değişecebileceğine yönelik sinyaller gelmişti. HDP içindeki birçok isimden olası Kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek verilebileceği yönünde açıklamalar yapılmıştı. Gelinen noktada öyle de oldu... HDP'nin yaklaşan seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermesi bekleniyor. 

HDP'Lİ BULDAN KARARI AÇIKLADI

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacaklarını açıkladı.

Bugün saat 11.30’da HDP’den açıklama geldi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarmayacağımızı kamuoyuna deklare ederiz” sözlerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NUN HDP ZİYARETİ

HDP'nin bu kararında Kılıçdaroğlu'nun birkaç gün önce partiyi ziyaret edip bir takım konularda güvence vermesi etkiliği olduğu düşünülüyor. Ziyaret sonrasında yapılan açıklamada taraflar birbirine özellikle parti kapatma ve kayyum atamaları konusunda olumlu mesajlar vermişti. Ayrıca Kılıçdaroğlu, terör suçlarından hüküm giydiği için Edirne'de hapis yatan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluk haline her fırsatta itirazını dile getiriyor. Kılıçdaroğlu'nun geçmişte yaptığı açıklamalar sebebiyle yerel yönetimlere özerkliğe de sıcak baktığı biliniyor.

AÇIKLAMA BEKLENİYORDU

Öte yandan, ziyaret sonrası yapılan açıklamada HDP, Kılıçdaroğlu'nu destekleyip desteklemeyeceği konusu hakkında kamuoyuna bilgi vereceğini duyurmuştu.

Kaynak: Haber Merkezi

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...