Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert Kızılay tepkisi: Be ahlaksız, be namussuz, be adi!

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye'de açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Deprem sonrası yapılacak çalışmalara ilişkin yeni bilgiler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Deprem bölgesinde 70 bin köy evimizi özgün mimarisiyle yaparak hak sahiplerine teslim edeceğiz." dedi. Erdoğan, Kızılay'ın depremzedelere yemek vermede yetersiz olduğu iddia eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik ağır sözler sarf etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile birlikte 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli iki şiddetki depremden etkilenen illerden Osmaniye'de incelemelerde bulundu. Kentteki AFAD Merkezi'ne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan burada açıklama yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'Kızılay nerede' sözlerine, ""Be ahlaksız, be namussuz, be adi. Kızılay 2.5 milyon insana her gün sıcak yemek dağıtıyor." sözleriyle tepki gösterdi.

Dün Hatay'da 1 yıl içinde 11 ilde toplamda 200 bin konut yapılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'de ise yapılacak köy evleriyle ilgili bilgi verdi. Erdoğan, "Deprem bölgesinde 70 bin köy evimizi özgün mimarisiyle yaparak hak sahiplerine teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşümle ilgili hem kararlılık mesajı veren hem de çağrı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toplu konut ve kentsel dönüşüm konusunda daha kararlı davranacağız. Gerekirse tüm yasal altyapıyı oluşturacak ve ona göre adımlarımızı atacağız. Can kayıplarında ihmali, kusuru, kastı olanlar varsa hesabını hukuk önünde sormak boynumuzun borcudur, kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Dün Hatay merkezli 6,4 ve 5,8 gücündeki iki depreme, biz de Kahramanmaraş’ta yakalandık. Maalesef, bu depremde de kayıplarımız ve yaralılarımız oldu. 6 Şubat’tan bu yana ardı ardına yaşadığımız depremler nedeniyle yüreğimize düşen ateşi anlatmakta kelimeler yetersiz kalıyor. Enkaz kaldırma çalışmalarında sona geldikçe, maalesef, acımızla beraber kayıplarımızın sayısı da artıyor.

"YÜREĞİMİZE ATEŞ DÜŞTÜ"

Son tespitlerimize göre deprem bölgesinde hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bini geçerken, 115 bin insanımız da yaralı olarak kurtarıldı. Yaşadığımız depremlerde yüreğimize ateş düştü.

Devlet ve millet olarak çalıştık. Ana muhalefet ve yanındakiler devlet yok diyorsa da gören gözleri kör, kulakları sağır. Devlet tüm güvenlik güçleri ile 11 ilde yerini almıştır. Arama kurtarmadan güvenliğe kadar 271 bin görevli ile vatandaşımızın yardımına koştuk. Elimizdeki tüm imkanları kullandık. Ama terbiyesiz terbiyesizliğini bırakmaz, çıkmış Kızılay’a nerde diyor. 'Ne çadırını, ne yemeğini görmedik. 'diyor. Ahlaksız, namussuz, adi.

Günde Kızılay 2 buçuk milyon insanına Yemek sunuyor. Böyle vicdansızlık olur mu? Geçici barınma merkezlerini hızla devreye alıyoruz. Bölgeye 300 bin çadır sevk edildi. Bunların kulakları var ama duymaz, gözleri var ama görmez. 865 bin vatandaşımız çadırda. 23 bin 500 vatandaşımız konteynerlerde.

"KÖYLERİMİZİ DE 1 YIL İÇİNDE AYAĞA KALDIRACAĞIZ"

Tüm ihtiyaçlar karşılanıyor. Çiftçilerimiz içinde her türlü desteği veriyoruz. Kalıcı konutlar için harekete geçtik. 1 yıl içinde kalıcı konutları yetiştireceğiz. Osmaniyeli kardeşlerimiz tüm raporlara e devlet üzerinde kimlik numarası ile ulaşabilir. Şehirlerimizi bütünüyle yenilemek için çalışacağız.

Osmaniye’de 9 bin 550 konutla işe başlıyoruz. Yollarımızın tamamı açıktır.

70 BİN KÖY EVİ İNŞA EDİLECEK

458 bin bina acil yıkılacak. Tıpkı şehir merkezlerimiz gibi köylerimizi de 1 yıl içinde ayağa kaldırmayı amaçlıyoruz. 70 bin köy evi yapacağız. Osmaniye'de 1361, Adana'da 701, Adıyaman'da 8 bin 21, Diyarbakır'da 2 bin 927, Elazığ'da 386, Hatay'da 14 bin 141 köy evi yapılacak. Kahramanmaraş'ta 12 bin135, Kilis'te 1002, Malatya'da 17 bin 990, Şanlıurfa'da 2 bin 54, Gaziantep'te 9 bin 130 köy evi inşa edilecek.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert Kızılay tepkisi: Be ahlaksız, be namussuz, be adi!

Yaşadığımız afetten 85 milyon olarak hepimizin çıkarması gereken dersler olduğu açıktır, eksiklerimizi tamamlamamız büyük önem taşıyor. 17 Ağustos depremi sonrası attığımız adımların doğru olduğunu görüyoruz.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM OLMAZSA OLMAZ"

Adana’da çıkmış biri ‘Kentsel dönüşüme karşıyız’ diyor. Kentsel dönüşüm olmazsa olmazdır. Vatandaşlarıma yeni bedeller ödetmeyin diyorum. Bunu yapalım ki yataklarımızda rahatlıkla uyuyalım. Huzurlu uyumak için kentsel dönüşümü yapmalıyız. Depremin etkili olduğu bölgelerde tek bir TOKİ binası yıkılmadı.

KENSTEL DÖNÜŞÜM İÇİN YASAL ALTYAPI SİNYALİ

Toplu konut ve kentsel dönüşüm konusunda daha kararlı davranacağız. Gerekirse tüm yasal altyapıyı oluşturacak ve ona göre adımlarımızı atacağız.

Devletimiz yıkılanın yerine daha iyisini yapmaya muktedirdir. Devlet ile millet arasına fitne sokmak isteyenlere prim vermeyin. Sizi karamsarlığa sürüklemesine izin vermeyin. Daha önce afetlerde milletimizi açta-açıkta bırakmadıysak yine devletimiz yanınızdadır.

Can kayıplarında ihmali, kusuru, kastı olanlar varsa hesabını hukuk önünde sormak boynumuzun borcudur, kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ'DEN 11 İLİ KAPSAYAN ZİYARET PROGRAMI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin zarar verdiği 11 ili kapsayan ziyaret turuna 2. kez çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Osmaniye'ye bir ziyaret gerçekleştiriyor. Dün Hatay ve Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a MHP Genel Başkanı Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Binali Yıldırım ve birçok yetkili isim eşlik ediyor.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert Kızılay tepkisi: Be ahlaksız, be namussuz, be adi!

SONRAKİ DURAK GAZİANTEP

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'nin ardından Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerini de ziyaret ederek depremzedelerle bir araya gelecek, deprem sonrası yürütülen çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunacak.

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...