Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa hazırlığı mesajı: Aile Kurumunu koruyacağız

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa hazırlığı mesajı: Aile Kurumunu koruyacağız

POLİTİKA Haberleri

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan İlçe Müftüleri İstişare Toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. AK Parti'de hazırlığı yapılan yeni anayasa teklifine ilişkin "Anayasa değişikliği ile başörtüsünün yanı sıra sapkın adımlarla hedef haline gelen Aile Kurumunu korumayı hedefliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye'de düzenlenen İlçe Müftüleri İstişare Toplantısı'na iştirak etti. Toplantıda partisinin yeni anayasa teklifi hakkında değerlendirmede bulunan Erdoğan, "Anayasa değişikliği ile başörtüsünün yanı sıra sapkın adımlarla hedef haline gelen Aile Kurumunu korumayı hedefliyoruz." mesajı verdi. Erdoğan ayrıca "Müslüman toplumu birilerine yedirmeyeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

Ülkemizin dört bir köşesinden milletin evine teşrif eden siz değerli müftülerimize hoş geldiniz diyorum. İlçe Müftüleri kongremizin 4.sünün sizlerle birlikte tüm milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Kongre aynı zamanda 81 ilimizde görev yapan 900'e yakın müftünün arasındaki dayanışmanın artmasına da vesile olacaktır. Siz kıymetli hocalarımıza Allah'tan muhafakiyetler niyaz ediyorum. Allah çalışmalarınızı bereketlendirsin diyorum. Müftülerimizden ebediyete ihtikal edenleri rahmetle yad ediyorum. Rabbim hepsini cennetiyle müşerref kılsın. Rehberimiz, sevgilimiz, önderimiz Hz. Muhammed Efendimizin kutlu yolundan ayırmasın.

Ecdadımız sizler gibi camilerde din hizmeti ifa eden hocalarımızı hayra hizmet edenler olarak adlandırmıştır. Farklı kademelerde görev yapan tüm kardeşlerimizi hayra hizmet eden seçkin insanlar olarak görüyoruz. Hocalarımız sadece cami kürsüsünde, mihrapta değil, hayatımızın her safhasında yeri doldurulmaz roller üstleniyor. Yanımızda ailelerimizle birlikte hep hocalarımız, din adamlarımız vardı.

"EN BÜYÜK SORUMLULUK SİZLERE DÜŞÜYOR"

Sizlerin mesleğinizin kıymeti ne parayla ne makamla ölçülebilir. Gençlerimizin irşadı, bilgilendirilmesi konusunda da en büyük sorumluluk yine sizlere düşüyor. Hademe-i Hayrat olmak şüphesiz her babayiğidin harcı değildir. Günümüzde bunun zorluklarını hepimiz çok iyi biliyoruz. Materyalizmin tüm insanlığı esir aldığı modern çağda, tüm ilim erbabının sorumluluğu da artmaktadır

"MANEVİ İRTİFA KAYBEDİYOR"

İnsanlık ulaştığı onca imkana rağmen maalesef giderek manevi irtifa kaybediyor.

Şimdiden harekete geçip vakitlice önlem almazsak ileride daha beter sıkıntıları bizim de yaşamamız kuvvetle muhtemel.

"AİLE KURUMUNU KORUMAYI HEDEFLİYORUZ"

Vakitlice önlem almazsak ileride bizim de sıkıntı yaşamamız kaçınılmazdır.

Anayasa değişikliği ile başörtüsünün yanı sıra sapkın adımlarla hedef haline gelen Aile Kurumunu korumayı hedefliyoruz.

"MÜSLÜMALARI BİRİLERİNE YEDİRMEYECEĞİZ"

Bu Müslüman toplumu birilerine yedirmeyeceğiz. Diyanet teşkilatımızın çatısı altında farklı kademelerde görev yapan tüm kardeşlerimizi hayra hizmet eden seçkin insanlar olarak görüyoruz. Materyalizmin tüm insanlığı esir aldığı modern çağda hocalarımız başta olmak üzere tüm ilim ve hikmet erbabının sorumluluğu da artmaktadır.

TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE MÜCADELE MESAJI

Emperyalistlerin içimize sızdırdığı terör örgütleriyle mücadele alimlerimizin de görevidir.

Kadına yönelik şiddet ile çocuklara karşı suçlar bu ülkelerin sicilinin belki de en kötü olduğu başlıklardır. Yine bu ülkelerde insanlığın taşıyıcı sütunu olan aile kurumu anlamını yitirmekte, toplum birkaç marjinalin adeta oyuncağı haline dönüşmektedir.

DEAŞ, BOKO HARAM, FETÖ SAPKIN VE SAPIK YAPILARDIR

Adı ister DEAŞ, ister Boko Haram, ister FETÖ olsun, bu örgütlerin tamamı, dinimizi kirli emellerine alet eden sapkın ve sapık yapılardır.

Bu katil sürüleriyle mücadele etmek başta hocalarımız ve alimlerimizin olmak üzere hepimizin ortak sorumluluğudur. Ülkemizin bir daha benzer dramlar, benzer ihanetler yaşamasına asla izin veremeyiz. Zararlı alışkanlıkların pençesinde kıvranan gençlerimizin acısı da yine bizim acımızdır. Elinden tutamadığımız, yanında olamadığımız her bir gencimizin vebali hepimizin üzerindedir. Diyanet İşleri Başkanlığımızın din hizmetlerini genişletmesini takdirle karşıladığımı belirtmek istiyorum. 

"MİLLETİMİZ BU EĞİTİM YUVALARINA GÖZÜ GİBİ BAKIYOR"

Diyanetin 4-6 yaş Kur'an kurslarını çocuklarımızın İslam inancı ve ahlakıyla erken yaşta tanışması bakımdan çok değerli buluyorum. Kimi hadsizler Orta Çağ zihniyeti diyerek aşağılamaya çalışsa da milletimiz bu eğitim yuvalarına gözü gibi bakıyor. Biz bu hadsizlere bakmayacağız, tam tersine 4-6 yaşındaki bu yavrularımızı yetiştirmek suretiyle tarihe nazar edeceğiz, nazar. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...