Son dakika: Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan ve ABD'ye ince mesaj: Karşınızda kim var ona bakın

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan ve ABD'ye ince mesaj: Karşınızda kim var ona bakın

POLİTİKA Haberleri

Son dakika haberi: Bakan Çavuşoğlu "Yunanistan’ın bize yönelik bir saldırıya hazırlanması demek Yunanistan’ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey. Arkanızda kim var ona bakmayın, karşınıza kimi alıyorsunuz ona bakın." dedi. Çavuşoğlu, Yunanistan'daki üsleri nedeniyle ABD'ye "teraziniz bozuldu" mesajı gönderdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, SETA tarafından düzenlenen "Ege ve Doğu Akdeniz'de Türk Dış Politikası" açılış panelinde dış politika gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, "Yunanistan’ın bize yönelik bir saldırıya hazırlanması demek Yunanistan’ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey. Yunanistan’a diyoruz; arkanızda kim var ona bakmayın, karşınıza kimi alıyorsunuz ona bakın." dedi. Çavuşoğlu'nun Yunanistan'daki ABD üslerine tepkisi dikkat çekiciydi.

YUNANİSTAN'IN SALDIRI HAZIRLIĞI İÇİN PEYNİR-EKMEK BENZETMESİ

 Bakan Çavuşoğlu, "Yunanistan’ın bize yönelik bir saldırıya hazırlanması demek Yunanistan’ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey. Yunanistan’a diyoruz. Arkanızda kim var ona bakmayın. Karşınıza kimi alıyorsunuz ona bakın." değerlendirmesinde bulundu.

"AYRI BİR GARABET"

Yunanistan'ın gerilimi artıran provokatif politikalarına tepki gösteren Bakan Çavuşoğlu, "Bizi kıyılarımıza hapseden oldubittiyi kesinlikle kabul etmiyoruz. Yunanistan'ın hava sahası iddiaları ayrı bir garabet." ifadelerini kullandı.

"BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLDU"

Komşunun Türkiye'nin aleyhinde konuşmayı sürdürdüğünü belirten Çavuşoğlu, "Miçotakis, pozitif gündeme odaklanma sözü verdi ancak tutmadı. Bu bardağı taşıran son damla oldu" ifadelerini kullandı.

"ABD'NİN TERAZİSİ BOZULDU"

ABD'nin tavrını da eleştiren Çavuşoğlu, "ABD'ye soruyoruz 'Bunlar Rusya'ya karşı kurulan üsler' diyor. Bunlar inandırıcı değil. ABD'nin terazisi bozuldu, kendilerine uyarılarda bulunduk." dedi.

LİBYA İLE HİDROKARBON ANLAŞMASI

Birleşmiş Milletler şu andaki yönetimi meşru görüyor.

MISIR İLE NORMALLEŞME

Çavuşoğlu, Mısır ile normalleşme sürecine ilişkin, "Sürecin yavaş ilerlemesinin nedeni biz değiliz" değerlendirmesinde bulundu.

TAHIL ANLAŞMASI

"Rusya'nın tahıl anlaşması hakkında güvenlik talepleri var" diyen Çavuşoğlu, "Tahıl koridoru görüşmelerimizde Rusya'dan bunu gördük." dedi.

Kaynak: İHA-AA

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...