Son dakika: Bahçeli’den Ermenistan'a sert tepki: Ateşle oynama, aklını başına al

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / HABER MERKEZİ

Son dakika haberi: Ankara'da MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 14. olağan kongresinin 17 Mart'ta yapılacağını duyurdu. Azerbaycan'ın Karabağ'a başlattığı operasyona değinen Bahçeli, "Ermenistan aklını başına almalı, ateşle oymaktan vazgeçmelidir. Soydaşlarımız yalnız değildir" dedi.

Son dakika haberi: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da MYK toplantısının ardından gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Partisinin 14. olağan kurultayının 17 Mart'ta yapılacağını açıklayan Bahçeli, CHP'ye sert sözlerle yüklendi. "CHP'nin 100 yıl önceki CHP'yle en ufak benzerliği kalmamıştır" diyen MHP lideri, Sezgin Tanrıkulu'nun milletvekilliğinin düşürülmesi gerektiğini söyledi. 

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları;

''14 ve 28 Mayıs tarihlerinde tezahür etmiş millet iradesinin aynısı ile 31 Mart 2024 tarihinde yerel yönetimlere yansımasını yerel yönetimlere düşen gölgenin kaldırılmasını amaçlıyoruz. Türkiye'nin zaman kaybetmeye tahammülü yoktur. Yerel seçimlere heyecanla hazırlanıyoruz.

MHP olarak ne yaptığımızı biliyoruz. Cumhur İttifakı olarak yeni projelerimizle gücümüze güç katacağımıza inanıyoruz. MHP başında sonunda önünde arkasında milletin olmadığı hiçbir irtibat ağının bugüne kadar yanında olmamış bundan sonra da olması düşünülemez.

OLAĞAN KURULTAY 17 MART'TA

17 Mart'ta 14. Olağan Kurultayımızı yapacağız. Siyasetteki maksadımız gök kubbede hoş bir sada bırakmaktır. Hizmet edenin himmet göreceğini de gayet iyi bilmekteyiz.

Göç sorunundan ekonomik cepheleşmeye, İslamofobi salgınından ırkçı ve şovenizm hastalığına varıncaya kadar risk ve tehditler dünya genelinde artmıştır. Dünyayı takip ediyoruz ve bunu yapmanın zorunlu olduğunu biliyoruz.

Biz Türkiye sevdalısı cesur yürekleriz. Göz kamaştıran bir memleketin miraşçıları olarak bölgesel vizyonumuzu kapatmaya hakkımız olmadığına inananlarız.

"MHP'NİN DURUŞU KIZILELMA DURUŞUDUR"

Tarihini tanımayan milletler, istikbalini kaybetmeye mahkumdur. Türkiye'mizin karşı karşıya olduğu tehlikeleri değerlendirmek, ilkesel politikamızla çelişmeyen çözümler üretmektir.

Türkiye'nin her meselesi bizim de meselemizdir. Bizim sırça köşklerle işimiz olmaz, olmayacaktır. Çıkar hesabı yapmamız, kulislerin oyuncağı olmamız akıl karı değildir. MHP'nin duruşu kızılelma duruşudur.

CHP'YE SERT SÖZLER

Bunların demokrasi anlayışı, dayatmaları sineye çekmeye hizmet etmektir. CHP'nin 100 yıl önceki CHP'yle en ufak benzerliği kalmamıştır. Bölücüler baş tacı yapılmıştır. CHP demek kutuplaşma demektir. Şimdi birbirlerine düşmüş durumdalar. Allah bu ülkeyi zillet ittifakından korumuştur.

Yine birbirlerinin kapılarına yüz sürmeleri bir siyaset gerçekliğidir. Milletimiz önce 14 Mayıs'ta sonra 28 Mayıs'ta zillete evet dememiştir. Canı gönülden inanıyorum ki 31 Mart 2024 tarihinde de kabul etmeyecektir.

Unutulmamalıdır ki bir kere zillete düşen kurtulamaz. Kılıçdaroğlu'nun Gazi Meclisi karalaması, terörle iş birliği yapması işin özünde bir zillettir. Türkiye Cumhuriyeti muhteşem mücadeleyle kurulmuştur. Elde yok avuç da yoktu. Askerlerimizin ayağına giyeceği doğru düzgün ayakkabısı yoktu...

SEZGİN TANRIKULU'NA TEPKİ

TSK'ya saldıran bu alçak milletvekilinin ağzı düşman ağzı. Vatansız ve bayraksızların TBMM'de yeri yoktur. Bu çürümüşün milletvekilliği düşürülmelidir, mahkeme yolu açılmalıdır.

HDP'yle ilgili kapatma davası hala sürüncemededir. AYM neyi bekliyor? Böylesi bir kepazeliği hukukun üstünlüğüyle açıklamak mümkün müdür? Türkiye'de terör hukuku hiçbir zaman geçerli olmamıştır.

Biz adalet istiyoruz, hemen istiyoruz. AYM'nin görevini derhal yapmasını bekliyoruz. Doğruya doğru yanlışa yanlış diyeceğiz.  Feriştahı gelse duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz, hiçbir zaman da boyun eğmeyeceğiz.

AZERBAYCAN'IN KARABAĞ OPERASYONU

ABD'nin Ermenistan ile ortak tatbikatı bölge huzuruna kastetmektir. Karabağ Türk'ün yurdudur. Ermenistan aklını başına almalı, ateşle oymaktan vazgeçmelidir. Soydaşlarımız yalnız değildir.

Ankara Anlaşmasının imzalandığı günden bu yana 60 yıldır aldatma dönemi canlılığını korumuştur. 

AB'YE SERT TEPKİ:  BİZİM İÇİN BİTMİŞTİR

AB'nin Türkiye'yi üye olarak kabul etme niyeti tutarlı bir bakışı yoktur hiç de olmamıştır. Türkiye bir yol ayrımına riayet ederek bir karar vermenin eşiğine gelmiştir. Gerçekten vakit Türkiye vaktidir. Vakit Brüksel macerasına son vermek vaktidir. AB madem bizi istemiyor o halde biz de onların dünden istemediğini üyelik serüvenini bir an evvel noktalanması hususunda parti görüşümüzü milletimizle paylaşıyoruz.

Müzakere defteri açılmamak üzere mutlaka kapatılmalı. Bizim için AB bitmiştir. AB ile doğmadık AB ile de ölmeyiz. 60 yıl kaybettik bir 60 yıl daha kaybedemeyiz. NATO'ya da mahkum olmadığımız herkesçe bilinmelidir."

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...