Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'ya sert tepki: Bu senin iyi günlerin, gidicisin, gidici

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Açılış Töreni’ndeki açıklamalarında Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail Başbakanı Netanyahu’ya sert tepki gösterdi. Erdoğan “Netanyahu bu iyi günlerin. Gazzeli bebeklerin ahı seni affetmez. Şu an iyi günlerin gidicisin, gidici” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bin 68 yatak kapasiteli Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan, "Darülaceze şimdiye kadar toplam 100 binden fazla insanımıza şefkat yuvası oldu. Darülaceze bizim için gurur kaynağıdır." dedi. Muhalefete de yüklenen Erdoğan, "Biz siyasi hayatları boyunca halka tepeden bakanlardan olmadık. Devlet geleneğimizi sosyal devlet anlayışıyla birleştirerek hizmetlerimize devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreninde konuşuyor:

İnancımız bize insanlığa özellikle ihtiyaç sahiplerine faydalı eserler bırakanların amel defterlerinin öldükten sonra da kapatılmayacağını söyler.

Darülaceze bizim için gurur kaynağıdır. Burası din, köken, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan tüm düşkünlere kucak açan, sığınabilecekleri bir çatı olan sembol bir kurumdur. Bu çatı altında alicenaplık vardır. İnsana sırf insan olduğu için hürmet etme anlayışı vardır. Modern kültürün dayattığı insan insanın kurdudur zihniyeti yerine yüce gönüllülük vardır. 

"DİKEY MİMARİ DEĞİL YATAY MİMARİ VAR"

Biz tapılacak bir varlık değiliz. Biz rabbimizden başka hiçbir güce tapmadık tapmayız. Biz de kula kulluk yok, sadece Allah'a kulluk var.

Finans kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Onlar buranın arkasında olmasa burayı bitiremezdik. Böyle ferah bir yerde, zemin artı 3 kat dediğimiz husus burada gerçekleşti. Burada dikey mimari değil yatay mimari var. Kendi kültürümüzün, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet müktesebatı olduğunu görüyoruz.

Yaşlılık da bir imtihan meselesidir. Yaşlılığımızı nasıl geçireceğimizi hiçbirimiz bilmiyoruz.

"81 İLİN TAMAMINDA ESERLERİMİZLE MÜHRÜMÜZÜ VURDUK"

Siyaset yolculuğumuzda üstlendiğimiz tüm görevlerde bu anlayış ile hareket ettik. Hiçbir ayrım yapmadan vatandaşlarımıza hizmet götürdük. 81 ilin tamamına eserlerimiz ile mührümüzü vurduk. Milletimize iyilik elini uzattık. Toplumun en dezavantajlı, dışlanmış kesimlerinden başlayarak herkesin refahını artırmaya çalıştık. Burada da bunu ispatlayacağız. Bakıma muhtaç olanlara daima sahip çıktık burada da sahip çıkacağız. 

Evde bakım gibi pek çok hizmeti hayata geçirdik. Umut evleri ile, gündüz bakım evleri ile engellilerimize ve ailelerine destek olduk.

2002'de kamuya ait bakım merkezi sayısı 21'di, bugün 107. Kamu özel toplam 417 bakım merkezinde 36 bin kardeşimize yatılı bakım hizmeti sunuluyoru. 2007'de hayata geçirdiğimiz evde bakım hizmetinde 560 bin vatandaşımıza 598 lira ödeme yapıyoruz.

Son dakika...  Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'ya sert tepki: Bu senin iyi günlerin, gidicisin, gidici

"HALKA TEPEDEN BAKANLARDAN HİÇ OLMADIK"

Her ne kadar elitler ve fil dişi kulede yaşayanlar bilmese de ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz bu hizmetleri çok iyi biliyorlar. Biz siyasi hayatları boyunca halka tepeden bakanlardan hiçbir zaman olmadık. Devlet geleneğimizi sosyal devlet anlayışıyla birleştirerek hizmetlerimize devam ediyoruz. Türkiye sosyal güvenlik şemsiyesinin kuşatıcılığı bakımından dünyanın en ileri ülkelerinden birisidir. Bundan sonra da kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz.

Anlayışımızın en güzel örneği bu eserdir. Darülaceze'nin temelini bir buçuk yıl önce attık. Hedefimiz burayı bir yıl içinde bitirip insanlarımızın hizmetine sunmaktı. Ancak depremler nedeniyle 5 aylık gecikme oldu. Projenin gelişimini yakından takip ettik. Tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bugün de açılışını gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Sosyal yaşam şehrimiz yatay mimari prensibine göre inşa edildi. Tesisimiz 23 bloktan oluşuyor. Bunlara ek cami, kilise ve havra bulunuyor. İdari binaları, polikliniği, fizik tedavi merkezleri ile her eseri İstanbul'a kazandırdığımızı görüyoruz. Rabbimize bizleri böyle bir hizmete vesile kıldığı için hamd ediyorum.

"NETANYAHU ŞUNU İYİ BİL, GİDİCİSİN"

Netenyahu kalkmış iki bakan alıp basın açıklaması yapıyor. Çok rahatsız olmuş. Riyad Zirvesi ve Macron'un açıklamaları onu rahatsız etmiş. Geçen gün ben ne dedim; "Ey Netanyahu bunlar senin iyi günlerin". Seni daha farklı günler bekliyor. O bebekler, yavrular, 3-5 yaşında kefene sarılmış... Bunların ahı seni iflah ettirmez. Netanyahu şunu iyi bil, gidicisin gidici, gidicisin. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. İslam birliğinin dayanışması önemlidir. Ama Türkiye'nin birlği, beraberliği ve dayanışması hepsinden ötedir. İslam dünyası Türkiye'ye bakıyor.

"YERLEŞİMCİLERİN TERÖRİST İLAN EDİLMESİ BU SONUÇ BİLDİRGESİNDE EN ÖNEMLİ MADDEYDİ"

7 Ekim'den beri tüm çabamız ateşkesin sağlanması ve bölge barışının hakim kılınmasıdır. Dün Filistin halkıyla dayanışmamızı Riyad Zirvesi'nde ortaya koyduk. Birçok konuda önemli kararlar aldık. Yerleşimcilerin terörist ilan edilmesi bu sonuç bildirgesinde en önemli maddeydi. Alınan kararların takipçisi olacağız. Gazze'de katliamın son bulması için gayret göstermeye devam edeceğiz. Çarşamba günü eşimin himayesinde İstanbul'da gerçekleştirilecek uluslararası toplantıyla duruşumuzu daha ileriye taşıyacağız. Vicdan sahibi tüm ülkeleri harekete geçirmek için adımlar atmaya devam edeceğiz. Sorumluluklarımızın farkındayız. Soğukkanlı adımlarla bunu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bundan sonra mazlumları hayal kırıklığına uğratmayacağız.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...