Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zelenskiy ile 'barış' diplomasisi: Arabuluculuğa hazırız

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zelenskiy ile 'barış' diplomasisi: Arabuluculuğa hazırız

POLİTİKA Haberleri

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasında kalıcı barışın tesisi için arabuluculuk görevini üstlenmeye hazır olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeler ele alındı. Erdoğan, Zelenskiy'e kalıcı barış için arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu belirtti.

UÇAK KAZASI TAZİYESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Ukrayna’da çarşamba günü yaşanan elim helikopter kazası dolayısıyla taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasında kalıcı barışın tesisi için güçlü diplomatik katkı vermeye, bu süreçte kolaylaştırıcılık ve arabuluculuk görevini üstlenmeye hazır olduklarını yineledi.

"ERDOĞAN'A MİNNETTARIZ!"

Türkiye'nin savaş süresince oynadığı baaşrılı arabuluculuk rolü birçok krizin aşılmasına ön ayak oldu. Bu bağlamda açıklama yapan Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bir kez daha övdü. Astana’da gerçekleştirilen Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (CICA) ardından basın toplantısı düzenleyen Putin “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, takaslar ile ilgili bir dizi meselenin çözülmesinde oldukça önemli bir rol oynadı. Bu çalışmalara gerçek anlamda kişisel olarak katıldı ve herkesin malumu ki bu sonuç verdi. Bunun için de ona (Erdoğan’a) minnettarız, zira içlerinde subaylarımızın da bulunduğu askerlerimizi bu sayede geri aldık” dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...