Son dakika... CHP'den İYİ Parti'nin yerel seçim kararına ilk tepki: Seçimden sonra ittifak zaten bitti

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Son dakika... CHP'den İYİ Parti'nin yerel seçim kararına ilk tepki: Seçimden sonra ittifak zaten bitti

Politika Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,İYİ Parti’nin yerel seçimlere 81 ilde kendi adayları ile gireceğini açıklamasına ilişkin ilk kez konuştu. Kılıçdaroğlu, ittifak kapılarını kapatan İYİ Parti için "Seçimden sonra kurduğumuz ittifak zaten bitti." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İYİ Parti’nin yerel seçim kararı hakkında konuştu. Kılıçdaroğlu, İYİ Parti’nin 81 ilde aday çıkarma kararına ilişkin “Bir siyasi partinin aldığı kararı saygı ile karşılayacağız. Seçimdem sonra kurduğumuz ittifak zaten bitti.” açıklamasında bulundu.

İYİ PARTİ İTTİFAK KAPISINI KAPATTI

Genel seçimlerdeki yenilginin ardından dağılan altılı masada ‘yenilginin faturası’nı kesecek adres arayışı devam ederken bir yandan da önümüzdeki yerel seçimler için yol haritası belirleniyor. Seçimlerden sonra Kılıçdaroğlu’nu eleştiri yağmuruna tutan İYİ Parti lideri Meral Akşener, yerel seçimlerde CHP'ye ittifak kapılarını sonuna kadar kapattı.

YEREL SEÇİM KARARI

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde Türkiye genelinde 81 il ve ilçelerinde partimizin kendi adaylarının teşkilatlarımızın görüşlerinin yanı sıra her seçim çevresinde aday adaylarımıza yönelik halkın eğilim ve tercihlerinin dikkate alınarak tespit edilmesine karar verilmiş olup, sürecin yönetiminde parti başkanlık divanımız yetkilendirilmiştir." dedi.

AKŞENER'DEN CHP ÇIKIŞI

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın da adaylıklarını açıklamasının ardından “Biz kendilerini cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdik kabul etmediler. Kararlılık başka bir şey… Kaybetmelerini göze alıyoruz!” ifadelerinde bulunan Akşener, “Biz her yerde ayrı gireceğiz. Ankara dahil. İmamoğlu ve Yavaş'ın kaybetmesini göze alıyoruz. Biz bu partiyi CHP'nin adaylarını seçtirmek için kurmadık” açıklamasında bulunmuştu.

ÖZGÜR ÖZEL'İN ADAYLIK İLAN

İYİ Parti’nin ittifak kapılarını kapatması hakkında ilk kez konuşan CHP lideri, Özgür Özel'in yarın genel başkan adaylığını açıklayacak olması konusunda ise "Gayet güzel. CHP diğer partiler gibi değildir. Herkesin aday olma hakkı vardır. Yarın Özgür Bey adaylığını ilan edecek. Bir arkadaşımız İstanbul´dan mektup yazmış. Ben de adaylığımı genel merkezde ilan edebilir miyim diye. Tabi dedik" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...