CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan seçim açıklaması: 14 Mayıs'ta sandığa gideceğiz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan seçim açıklaması: 14 Mayıs'ta sandığa gideceğiz

POLİTİKA Haberleri

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün işaret ettiği seçim tarihiyle ilgili açıklama yaptı. '14 Mayıs'ta sandığa gideceğiz' Kılıçdaroğlu, 'Allah'ın izniyle yeni bir başlangıç yapacağız.' dedi.

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup toplantısında seçim tarihini ilan etti. Erdoğan, "Rahmetli Menderes, 14 Mayıs 1950'de 'yeter söz milletindir' diyerek milletin gönlüne girmiş ve sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştı. Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün Altılı Masa diyerek karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına bu kifayetsiz muhterislere, bu müstemleke heveslilerine yeter diyecektir" dedi. Kılıçdaroğlu'ndan konuyla ilgili ilk açıklama geldi.

Erdoğan'ın sözlerinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim tarihiyle ilgili konuştu.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi;

"Burada yaşadığınız sorunları, aşağı yukarı; giderseniz İzmir’in varoşlarında da yaşandığını görürsünüz. İstanbul’un varoşlarında da aynı sorunların yaşandığını görürsünüz. Türkiye çok güzel bir ülke. Bu ülkede kamplaşmak yerine niye kucaklaşmıyoruz? Kavga etmek yerine niye barışmıyoruz. Ayrılmak yerine niye birleşmiyoruz? Komşu komşunun kimliğini, inancını sormaya başladı. Buradan Türkiye’yi inşallah çıkartacağız.

"14 MAYIS'TA SANDIĞA GİDECEĞİZ"

Evlatlarımız umutsuz, acaba Türkiye düzelir mi diye. Türkiye düzelecek. Aramızda yaşayan 3 milyon 600 bin Suriyeli, zamanı geldiğinde Türkiye’ye turist olarak gelecekler. Kimseye düşmanlık etmeden, kimsenin kimliğini sorgulamadan, beraber bu ülkede huzur içinde yaşayacağız. Bize güvenin. Sandıklar gelecek, 14 Mayıs’ta seçim olacak. Sandığa gideceğiz, Allah’ın izniyle hep beraber yeni bir başlangıç yapacağız. Güzel bir başlangıç yapacağız. Türkiye’yi büyüteceğiz."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...