Son dakika: Bakan Fidan, Mısırlı mevkidaşıyla telefonda görüştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kaynak: Anadolu Ajansı

POLİTİKA Haberleri

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısırlı mevkidaşı Sameh Shoukry ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Shoukry, mevkidaşı Fidan’ı yeni görevinden dolayı tebrik etti. Görüşmede ayrıca ikili ilişkiler ele alındı.

Söz konusu görüşme, Türkiye ile Mısır arasında son dönemde gelişen normalleşme sürecinde atılmış yeni bir adım olarak yorumlandı. İki ülke ilişkileri Doğu Akdeniz'deki doğal gaz rezervelerine yönelik kıta sahanlığa tartışmaları nedeniyle gerilmişti.

ÇAVUŞOĞLU ZİYARET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi, 2022 Dünya Kupası'nın final maçında bir araya gelmiş, el sıkışan ikilinin buradaki samimi görüntüsü sonrası iki ülke arasına yeniden yakınlaşma sürecine girilmişti.

Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun geçtiğimiz mart ayında bu ülkeye gerçekleştirdiği ziyaret sonrası iki ülke ilişkileri ivme kazanırken, Sisi ile Erdoğan'ın önümüzdeki süreçte resmi bir temasta bulunması ihtimali güç kazanmıştı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...