Son dakika: AK Parti kurmayları hem saldırıyı hem Akşener'i kınadı... 'Sorumsuz ve provokatif bir yaklaşımdır'

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: AK Parti kurmayları hem saldırıyı hem Akşener'i kınadı... 'Sorumsuz ve provokatif bir yaklaşımdır'

POLİTİKA Haberleri

Son dakika haberi: AK Partili kurmaylar, İYİ Parti İstanbul Başkanlığına yapılan saldırıyı şiddetle kınadı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'İyi Parti İstanbul İl binasına yapılan saldırıyı lanetliyoruz.' derken Akşener’in saldırıyla ilişkilendirip Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hedef alan açıklamalarına da sert tepki gösterdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise saldırı için 'Provokasyondur. Fail/failler en yakın zamanda bulunacaktır.' dedi. Saldırıya ilişkin bir açıklama da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İYİ Parti’nin İstanbul İl Başkanlığına yapılan silahlı saldırıya ilişkin AK Parti'den peş peşe saldırıyı lanetleyen açıklamalar geldi. Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından İYİ Parti’nin İstanbul İl Başkanlığına yapılan silahlı saldırıyla ilgili, 'En güçlü iradeyle siyaset kurumuna dönük saldırılara karşı duracağız.' açıklamasında bulunurken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saldırı için 'Provokasyondur. Fail/failler en yakın zamanda bulunacaktır.' dedi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da saldırıyı lanetledi. Bozdağ, olayla ilgili olarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Parti Sözcüsü Çelik, İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in açıklamalarına da tepki gösterdi. Çelik, Meral Akşener’in açıklamalarını provokasyon olarak niteleyerek kınadı.

Çelik, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamalada şu ifadelere yer verdi:

İyi Parti İstanbul İl binasına yapılan saldırıyı lanetliyoruz. İyi Parti’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Siyaset kurumuna dönük her türlü taciz ve saldırının karşısındayız. Hiçbir provokasyon ve saldırı amacına ulaşamaz.

Siyaset kurumunun bu saldırılara  karşı kararlı ve sağduyulu bir duruş göstermesi önemlidir. Buna karşın Sn Akşener’in bu saldırıdan sonra Sn Cumhurbaşkanımızı suçlayan açıklaması ise sorumsuz ve provokatif bir yaklaşımdır.

"PROVOKATİF DİLİ KINIYORUZ"

Sn Akşener’in Sn Cumhurbaşkanımıza dönük kullandığı yakışıksız ve provakatif dili kınıyoruz.

İyi Parti il binasına yapılan saldırının failleri ortaya çıkacaktır. Özellikle seçime giderken tüm provokasyonlara karşı ortak tutum alınması önemlidir. En güçlü iradeyle siyaset kurumuna dönük saldırılara karşı duracağız.

Bunun kadar önemli olan ise sorumsuz açıklamalar yaparak provokasyona katkı sağlamamaktır. Sn Akşener doğrudan Sn Cumhurbaşkanımıza karşı yakışıksız bir dil kullanarak maalesef bu saldırıyla amaçlanan provokasyona katkı sağlayabilecek bir açıklama yapmıştır.

Son dakika: AK Parti kurmayları hem saldırıyı hem Akşener'i kınadı... 'Sorumsuz ve provokatif bir yaklaşımdır'

Sn Akşener şu anda bu saldırı karşısında tüm siyaset kurumunun ortak dayanışma tutumunun altını çizmelidir.  Bu lanetli saldırıyı sorumsuz yaklaşımlarla siyasi kazanç malzemesi yapmaya çalışmak, birileri tarafından üretilmek istenen ortama katkı sağlamaktan başka işe yaramaz. 

"KİMSE SİYASİ RANT ELDE EDEMEZ"

Siyasi partilere yapılan saldırılar karşı durulması gereken eylemlerdir, sorumsuz yaklaşımlarla siyasi rant üretme malzemesi değildir. Bu sorumsuz yaklaşımlarla kimse siyasi rant elde edemez.

14 Mayıs’ta ülkemizi için demokratik bir yarışla seçim gerçekleştireceğiz. Bu ortamı lekelemek isteyen provokasyonlara karşı olduğumuz gibi, sorumsuz açıklamalarla bunlara destek veren siyasi yaklaşımlara da karşıyız.

Cumhurbaşkanımız tüm hayatı boyunca mücadelesini demokratik seçimler yoluyla verdi. Cumhurbaşkanımızın siyasi çizgisi provokasyonlara karşı demokratik siyasi mücadele temelinde, milletimizin desteği ve duasıyla inşa edilmiştir.

KALIN: FAİLLER BULUNACAK, ADALETE TESLİM EDİLECEK

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter üzerinden konuya ilişkin yaptığı açıklamada "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Olay araştırılıyor. Failler bulunacak ve adalete teslim edilecektir. Olay daha aydınlanmadan Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef göstermek ise bir başka provokasyondur. Bu sorumsuz tavrı reddediyor ve kınıyoruz" dedi.

BOZDAĞ: SALDIRI BÜTÜN BOYUTLARIYLA AYDINLATILACAKTIR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan saldırıyı kınadı. Bozdağ, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldığını belirterek, "Saldırı bütün boyutlarıyla aydınlatılacaktır" ifadelerini kullandı.

Bozdağ, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan saldırıyı kınıyorum. Saldırı hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen soruşturma başlatılmıştır. Saldırı bütün boyutlarıyla aydınlatılacaktır. Saldırgan yakalanmadan, saldırganın kimliği belli olmadan, saldırının sebebi henüz bilinmeden, bu çirkin saldırıyı siyasi maksatla istismar etmek de doğru değildir. Hakikat ortaya çıkarılacak, adalet tecelli edecektir" dedi.

‘FAİL/FAİLLER EN YAKIN ZAMANDA BULUNACAKTIR’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik saldırıyla ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Bakan Soylu, "İYİ Parti il binasına saldırı, bir provokasyondur. Olayı aydınlatmak için polisimiz tahkikat yapmaktadır. Ancak olayın nedeni belirlenmeden husumet yöneltmek hem provokasyon hem de bu menfur olay üzerinden siyasi fırsatçılık yaymaktır. Fail/failler en yakın zamanda bulunacaktır" sözleriyle saldırganların kısa sürede adalete teslim edileceğini duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Bugün öğleden önce İYİ Parti'nin Zeytinburnu'da bulunan İstanbul İl Başkanlığı binasına kimliği belirsiz kişi/kişilerce silahlı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda bir kurşunun cama isabet ettiği görülmüştü. Saldının ardından polis ekipleri hızla olay yerine geçip inceleme yapmıştı.

Son dakika: AK Parti kurmayları hem saldırıyı hem Akşener'i kınadı... 'Sorumsuz ve provokatif bir yaklaşımdır'

AKŞENER CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I SUÇLADI

Konuya ilişkin bir açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'u suçlamıştı. Akşener, "Devri iktidarınızda; evime, dava arkadaşlarıma yönelen tüm saldırılar cezasız kalmıştı. Bugün de İstanbul İl Başkanlığımıza silahlı saldırı düzenlendi Recep Bey! Tehditlerini vazife bilerek üzerimize gelen kurşunları çek; eğer geleceksen, sen gel!" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...