Siyaset değil icraat yapacak

Düzenleyen:
Siyaset değil  icraat yapacak

POLİTİKA Haberleri

Yeni hükümet, politik söylemleri yerine daha çok çalışmalarıyla ön plana çıkacak. Beştepe ile Çankaya arasında tam bir uyum olacak

Yücel Kayaoğlu ANKARA 
Binali Yıldırım’ın başbakanlığıyla birlikte hükümet, ideolojik tartışmalarla değil icraatlarla ön plana çıkacak. Yeni dönemde Anayasa’da bir değişiklik yapılamazsa bile Türkiye fiili olarak başkanlık sistemine bir adım daha yaklaşacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yürütmenin başı olarak hükümet icraatlarında daha fazla söz sahibi olacak. AK Parti kurmaylarından edinilen bilgilere göre, yarın yapılacak olağanüstü kongrenin hemen ardından kurulacak yeni hükümetin işleyişi öncekilerden daha farklı olacak. Bu kapsamda, “Çankaya ile Beştepe” arasında istişare mekanizması sürekli açık tutulacak. Erdoğan, geçmişte hükümet ile kendisi arasında istişare mekanizmasının yeterince işletilmediğine yönelik görüşlerini zaman zaman dile getirmişti. Cumhurbaşkanı, “yürütmenin başı” olarak hükümet icraatları konusunda daha fazla söz sahibi olacak. İcraatların her adımında, uygulamalarda, yasal düzenlemelerde ve atamalarda son söz Cumhurbaşkanının olacak. Yıldırım’ı “icraat adamı” olarak niteleyen AK Parti kurmayları, “Müstakbel başbakanımızın bu yönü, hep ön planda olacak. Hükümet, ideolojik tartışmalarla değil, icraatlarla kamuoyu önüne çıkacak” değerlendirmesini yaptı. Yıldırım’ın “operasyonel” ve “pratik” tutumuna dikkat çeken AK Parti kurmayları, “Önceki hükümet döneminde söylenebilecek her şey söylendi, konuşuldu. Artık konuşma zamanı değil, icraat zamanı. Laf bitti, icraatlar başlıyor” görüşünü dile getirdi. Yıldırım’ın başbakanlığının da bu kapsamda siyasi argümanlar değil, icraatlar üzerine kurulacağını kaydeden partililer, bu strateji ile Beştepe ile Çankaya arasında yüksek oranda bir uyum yakalanacağını vurguladı.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...