"Silahla bu işin olmayacağını onlar da anladı"

"Silahla bu işin olmayacağını onlar da anladı"

Politika Haberleri

Rehinelerin serbest bırakılmasını değerlendiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, PKK'nın silahla bir yere varılamayacağını gördüğünü söyledi. Gül, "Silahı bırakma iradeleri ile ilgili işaretler aldığımız için süreç işliyor. Eğer silahlar tamamen bırakılırsa, bu sıkıntılardan hep beraber kurtuluruz" dedi.

nbsp;PKK tarafından kaçırılan kamu görevlilerinin serbest bırakılmasını İsveç'te değerlendiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Sağ salim dönmelerinin çok sevindirici. Artık hepimizin arzusu silahların bırakılması ve terör faaliyetlerinin tamamen durmasıdır" dedi. Gül, şu anda silahla bir yere varılamayacağını gören terör örgütünün silahı bırakma iradesi ile ilgili çeşitli işaretler alındığını belirterek, ''Bazı görüşmeler ve bir süreç işlemektedir. Zaten bizim kendi irade ve arzumuzla yapmak istediğimiz ve bir süredir yapageldiğimiz Türkiye'nin hukuk ve demokratik standartların yükseltilmesi. Bu çerçeve içerisinde bütün Kürt vatandaşlarımızın, onlarında bazılarının çok dile getirdiği bu sorunların hepsinin çözüleceğine inanıyorum'' diye konuştu. Sonuca ulaşmak için "Şu anda daha erken" diyen Gül, "Çevremizde birçok olağanüstü olaylar devam ediyor. Çeşitli kışkırtmalar, çeşitli tahrikler sözkonusu olabilir. Eğer silahlar tamamen bırakılırsa, ümit ederim ki bu sıkıntılardan hep beraber kurtuluruz" dedi. Gül, İsveçli bir milletvekilinin Öcalan'ın serbest bırakılma ihtimaline ilişkin sorusuna da, "O mahkûmiyetini çekmeye devam edecek" karşılığını verdi. STOCKHOLM İHA nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...