'Silahı ortadan kaldırmamız gerekiyor'

/ Kaynak: AA
'Silahı ortadan kaldırmamız gerekiyor'

Politika Haberleri  / AA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çelik, çözüm sürecine milletin iyi sahip çıkması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
nbsp;
"Birlik ve barış ortamı sağlandı, millet olarak sahip çıkmalıyız. En çok da Kürt kökenli kardeşlerimizin çözüm sürecine sahip çıkması gerekiyor. Elde edilen imkanların sıradan imkan olmadığını, bu güzel ortamın sıradan bir ortam olmadığını bilelim, hepimizin bu birlikteliğe sahip çıkması gerekiyor.
Silahların gölgesinde barışı başaramayız, silahların gölgesinde kardeşliği oluşturamayız. Bir elde silah, bir elde zeytin dalı olmaz. Bir elde zeytin tutacaksın, barış diyeceksin, bir elde silah olacak, bu olmaz kardeşlerim. Bu güzel ortamın devam etmesi için mutlak suretle kanı bitirmemiz, silahı ortadan kaldırmamız gerekiyor. Kardeşler arasında kin olmaz.
Eğer kaldırmazsak ne olacak, millet mi kazanacak, kim kazanacak nbsp;Silah ve uyuşturucu baronları kazanacak ama kesinlikle sen, ben, millet kaybedecek. Çocuklarımızın kanı üzerinde hayal kuranlara mutlaka 'durun' dememiz gerekiyor.''

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...