Şentop'tan koalisyon açıklaması: 'O ihtimal zor'

/ Kaynak: AA
Şentop'tan koalisyon açıklaması: 'O ihtimal zor'

Politika Haberleri  / AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, CHP ve MHP ile hükümet kurulması ihtimalinin zor olduğunu söyledi.

Şentop, partisinin il başkanlığınca Esenler Mahallesi'ndeki Özgürlük Parkı'nda düzenlenen iftar programının ardından AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile birlikte Lapseki ilçesine gitti.
''CHP VE MHP İLE HÜKÜMET KURULMASINI ZOR GÖRÜYORUM''
Şentop, koalisyon ortamının sağlanamamasının dünyanın sonu olmadığını dile getirdi. Anayasa gereği erken seçime gidilebileceği yönünde de bir karar alınabileceğini söyleyen Şentop, şunları kaydetti:
"Şu anda 7 Haziran seçimlerinin ortaya çıkarttığı tablonun gereği olarak bütün herkes samimiyetle hükümet kurmak için elinden geleni yapmalı. Buna rağmen olmuyorsa o zaman seçimle Türkiye bir hükümet meselesini çözecek bir formül üretecektir, buna inanıyoruz. Partilerin gazetelere, basın organlarına yapmış olduğu açıklamalar var. Bu açıklamalara göre hareket edersek yanlış olur. Resmi görüşlerini öğrenmemiz lazım. Başbakanımız dolaşacak, onların resmi görüşlerini alacak. Bakacağız ona göre konuşmak doğru olur. 7 Haziran'dan bu yana bir aydan fazla bir zamandır gerek CHP'nin gerek MHP'nin genel başkanları ve parti yetkililerinin yaptığı açıklamalara göre bu iki partiyle hükümet kurulmasını zor görüyorum. CHP ve MHP bu güne kadar sorumlulukla hareket etmedi. Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak için bir hassasiyet veya hükümet krizi konusunda endişe taşımadan hareket ettiler açıklamalar yaptılar." nbsp;

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...