Selahattin Demirtaş: Saldırıyı bizzat devlet yapmıştır

Selahattin Demirtaş: Saldırıyı bizzat devlet yapmıştır

POLİTİKA Haberleri

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş patlamanın ardından yaptığı ilk açıklamada saldırının bizzat devlet tarafından yapıldığını iddia etti.

AK Parti'nin terörle arasına net bir mesafe koymadığı müddetçe bu katliamların yaşanacağını söyleyen Demirtaş, “Bu devletimize, milletimize yapılmış bir saldırı değil, devletimiz tarafından halkımıza yapılmış bir saldırıdır. Hiçbir dünya liderinin cumhurbaşkanı veya başbakanının arayarak, taziye dileklerini iletmesini biz kabul etmiyoruz. Taziye sahibi halkımızdır, ezilenlerdir, bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı değildir. Polis de olay yerinde ölü sayısı artsın diye gaz atıyor, insanları copluyor. Üstelik istihbaratın bu saldırıdan haberdar olmaması da imkansız” dedi. Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık da bombanın HDP'lilerin geçtiği esnada patlatıldığını iddia etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...