Selahattin Demirtaş İmralı'ya gidecek mi

/ Kaynak: AA
Selahattin Demirtaş İmralı'ya gidecek mi

Politika Haberleri  / AA

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti heyetinin en geç pazar gününe kadar İmralı'ya gitmesinin beklendiğini söyledi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sümerpark Resepsiyon Salonu önünde çözüm sürecindeki son durum ve yeni eğitim yılının başlaması nedeniyle anadilde eğitim talebi ile ilgili düzenlenen basın açıklamasında, bir gazetecinin "demokratikleşme paketi ile ilgili İmralı Adası ile görüşme oldu mu? İmralı Adası'na gidecek misiniz?" sorusuna, 20-25 gündür İmralı Adası'na gidemediklerini ve Öcalan ile görüşemediklerini söyledi.Demirtaş, şöyle konuştu:"Şimdi paket İmralı'ya gitti mi gitmedi mi bunlar spekülasyon ötesinde bir anlam ifade etmiyor bizim için. Biz İmralı'ya gitmeden, sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirmeden bu süre zarfında son görüşmemizden bu yana ne tür gelişmelerin ve görüşmelerin olduğuna dair somut bilgi sahibi olamayız.""Biz bu hafta en geç pazar gününe kadar bir BDP heyetinin İmralı'ya gideceğini tahmin ediyoruz" diyen Demirtaş, tarihin tam olarak netleşmediğini, ama görüşmenin pazar gününe kadar gerçekleşeceğini düşündüklerini aktardı.


Demirtaş, konuşmasını şöyle tamamladı:"Aslında hükümet uzun süredir paket üzerinde çalıştığını belirtiyor, fakat paket çok da gizemli bir hava veriliyormuş gibi yapılıyor. Bilinmeyen başlıklar değil. Demokrasinin ülkeye nasıl geleceği, hangi başlıklarla eksikliklerin olduğu biliniyor. Şu anda hükümet kendi ajandasını, siyasi gündemini oluşturup paketi kamuoyunun gündemine taşımaya çalışıyor.
Yoksa paket üzerinde günlerce, haftalarca uzun uzadıya aylarca sabahlara kadar toplantı yapılacak bir durum yok diye düşünüyoruz. Sorun belli, çözümü belli. Paket açıklandığı zaman sizler gibi bizler de görmüş olacağız. Ne var, ne yok görmüş olacağız. Görüşler, talepler ne kadar karşılanmış, ne kadar tatmin edicidir, sonrasında kapsamlı bir açıklama yapacağız."
Ahmet Türk: Sürecin tıkanıklığı gösterir
Öte yandan, Bağımsız Mardin Milletvekili Türk: "PKK'nın sınır dışına çıkmayı durdurması sürecin bittiğini değil, tıkanıklığı gösterir" dedi.
Türk, silahların susması, Kürtlerin meşru ve tabii taleplerinin karşılanmasına yönelik başlatılan çözüm sürecini desteklediklerini belirterek, hükümetin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini savundu.
Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...