Seçmene baskıya sert tepki

/ Kaynak: AA
Seçmene baskıya sert tepki

Politika Haberleri  / AA

Bakan Eker, "Köylerde insanları birebir tehdit ediyorlar. HDP, batıda başka bir dil, doğuda başka bir dil kullanıyor" dedi.

nbsp;Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır ve ilçelerinde görüştüğü vatandaşların yapılan baskı ve tehditlerden şikayet ettiğini belirterek, nbsp; bu şikayetlerin büyük çoğunluğunun iş yeri sahiplerinden geldiğini, terör örgütü ve yandaşlarıyla belediyelerin kendilerine zarar verebileceği endişesiyle resmi kurumlara konuyu aktarmaktan çekindiklerini bildirdi.

nbsp;Eker, "İnsanları kendi partileri dışında başka bir partiye oy vermeleri halinde tehdit ettiklerini biliyoruz. Köylerde insanları birebir tehdit ediyorlar. HDP, batıda başka bir dil, doğuda başka bir dil kullanıyor. Barış, istediklerini söylüyorlar. Ancak barış bu şekilde istenmez" diye konuştu.

Bakan Eker, bölgedeki vatandaşların baskı ve tehdit edenlerden bıktığını ifade ederek, "Vatandaş belediyelerin uygulamalarından çok bıktı. Çünkü herkesi haraca bağlamışlar. Bunu vatandaşlar bize söylüyor" dedi.

Eker, şunları söyledi:

"Vatandaş haklarının korunması, huzur ve güven ortamının sağlanması yolunda her türlü tedbiri aldık. Vatandaşlarımızın 6-8 ekim tekrarlanır diye korkmasına gerek yok. 6-8 Ekim olaylarının olmasına izin vermeyeceğiz. Hükümet olarak İç Güvenlik Paketi'nde buna dönük bazı tedbirler getirildi. Bu nedenle vatandaşlarımızın korkmamalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızın korkmasını gerektirecek bir durum yok. Birimize, ikimize zarar verebilirler. Ancak hepimize birlikte zarar veremezler."

Kendileri dışındaki 3 partinin bir araya gelerek koalisyonu hedeflediğini ancak geçmişte kurulan koalisyonların Türkiye'ye istikrar getirmediğini anımsatan Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstikrarsızlık, Türkiye'ye ayrıca ekonomik risk yapar. Reformların yapılması lazım. Bu reformlar da koalisyon hükümetleriyle olacak işler değildir. Vatandaş bunu biliyor. Koalisyon hükümetleri döneminde Bakanlar Kurulu'nu doğru dürüst toplayamıyorlardı. Herkes ayrı bir telden çalıyordu. Vatandaşın seçime dönük istikrar beklentisi var. Siyasi istikrarla, Türkiye'nin ihtiyaç hissettiği siyasi reformu da sistem değişikliğini de yaparız."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...