Seçimlerde ilk sonuçlar gelmeye başladı - CANLI TAKİP

Seçimlerde ilk sonuçlar gelmeye başladı - CANLI TAKİP

Politika Haberleri

Türkiye, milletvekillerini belirlemek için sandık başına gitti. İlk sonuçlar gelmeye başladı, YSK'nın yasağı kaldırması bekleniyor.

25'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için 08.00 itibariyle başlayan oy kullanma işlemi sona erdi. Sandıklar 17.00'de kapandı. Oyların sayım işlemine geçildi. İlk sonuçlar gelmeye başladı. Seçim yasakları kalkar kalkmaz sonuçlar tg.com.tr'de olacak.


İlk gelen verilere göre, seçime katılım oranı 83,0.


Milletvekili genel seçimi için yurt dışında kullanılan oyların sayımına ATO Congresium'da başlandı. Görevliler ve basın mensupları, kongre merkezine güvenlik kontrolünden geçirilerek alındı. Sandıklar, saat 17.00'de oy verme işleminin sona ermesinin ardından açılmaya başlandı. Basın mensupları bir süre görüntü aldıktan sonra bina dışına çıkarıldı. Yurt dışındaki 2 milyon 866 bin 979 seçmen için 54 ülke ve 112 temsilcilikte oluşturulan sandıklarda kullanılan yaklaşık 931 bin 465 oy, bin 222 sandıkta toplandı. Kongre merkezinde, 7 bine yakın görevli bulunuyor.


SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKİP İÇİN TIKLA nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...