Seçim Sonuçları CANLI TAKİP (AKP,MHP,HDP,CHP SON OY ORANLARI)

Seçim Sonuçları CANLI TAKİP (AKP,MHP,HDP,CHP SON OY ORANLARI)

Politika Haberleri

Seçim Sonuçlarını canlı olarak sitemizden takip edebilirsiniz. Seçim sonuçları ne zaman belli olur, YSK'dan gelecek karar sonrası açıklanacak.

Seçim Sonuçları için büyük heyecan başladı. Milyonlarca vatandaş bugün sandığa gidecek. Seçim sonuçları YSK'dan gelecek karar sonrası açıklanacak. Seçim sonuçları ilk olarak tg.com.tr'de olacak. Seçim sonuçları sayfamızdan ayrıntılı olarak tüm il ve ilçelerdeki seçim sonuçlarını takip edebilirsiniz.YSK'nın yasağı kalktığı an sonuçlar açıklanmaya başlanacak. Sonuçların açıklanmasını canlı olarak sitemizden takip edebilirsiniz.

25'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için 08.00 itibariyle başlayan oy kullanma işlemi sona erdi. Sandıklar 17.00'de kapandı. Oyların sayım işlemine geçildi. İlk sonuçlar gelmeye başladı. Seçim yasakları kalkar kalkmaz sonuçlar tg.com.tr'de olacak.

İlk gelen verilere göre, seçime katılım oranı 83,0.

Milletvekili genel seçimi için yurt dışında kullanılan oyların sayımına ATO Congresium'da başlandı. Görevliler ve basın mensupları, kongre merkezine güvenlik kontrolünden geçirilerek alındı. Sandıklar, saat 17.00'de oy verme işleminin sona ermesinin ardından açılmaya başlandı. Basın mensupları bir süre görüntü aldıktan sonra bina dışına çıkarıldı. Yurt dışındaki 2 milyon 866 bin 979 seçmen için 54 ülke ve 112 temsilcilikte oluşturulan sandıklarda kullanılan yaklaşık 931 bin 465 oy, bin 222 sandıkta toplandı. Kongre merkezinde, 7 bine yakın görevli bulunuyor.

##tgvideo##

SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKİP İÇİN TIKLA nbsp;

Seçim Sonuçları CANLI TAKİP (AKP,MHP,HDP,CHP SON OY ORANLARI)



Genel seçimlerin yapılacağı 7 Haziran pazar günü uyulması gereken bazı kurallar var. nbsp;Seçim günü saat 06.00'dan saat 24.00'e kadar uygulanacak yasaklar şöyle; Her ne suretle olursa olsun alkollü içki satışı yapılamayacak. İçkili yerlerde, umumi mahallerde ne çeşit olursa olsun alkollü içki satılamayacak, verilemeyecek, içilemeyecek. Emniyeti ve asayişi korumakla görevli olanların dışında hiç kimse ateşli silah ve patlayıcı madde taşıyamayacak. Oy verme süresince kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak ve eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda yalnız yemek verilecek.
nbsp;
YSK SAATİ DEĞİŞTİREBİLİR
nbsp;
Yayın organları, saat 21.00'den önce seçim sonuçlarıyla ilgili herhangi bir haber veremeyecek. Ancak Yüksek Seçim Kurulu, gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce yayınların serbest bırakılmasına karar verebilir.
nbsp;
nbsp;
KİMLER OY KULLANABİLİR?
18 yaşını doldurmuş ve seçmen kütüğünde kaydı bulunan her Türk vatandaşı oy kullanabilir. nbsp;
nbsp;
KİMLER OY KULLANAMAYACAK?
MERNİS Adres Kayıt Sistemi'nde yer almayanlar,
Haklarında kısıtlama kararı kesinleşenler, (Türk Medeni Kanunu'nun 405, 406 Md.)
Kamu hizmetlerinden yasaklı olanlar,
Silah altında bulunan erler, onbaşılar ve kıta çavuşları ile askeri öğrenciler,
Taksirli suçlar dışında, kasıtlı suçlardan cezaevinde bulunan hükümlüler oy kullanamıyor. nbsp;
Seçim Sonuçları CANLI TAKİP (AKP,MHP,HDP,CHP SON OY ORANLARI)

nbsp;
NEREDE OY KULLANACAKSINIZ?
Seçmenin nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağı, adreslerine gönderilen seçmen bilgi kâğıdında yer almaktadır. Ayrıca seçmen oy kullanacağı yeri ve sandık numarasını www.ysk.gov.tr
adresinden öğrenebilirsiniz. nbsp;
nbsp;
OY VERİRKEN HANGİ KİMLİKLER GEÇERLİ?
Oy verirken TC nüfus kağıdı yeterli. Nufüs kağıdınız yoksa resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı ile oy verebilirsiniz.


BAŞBAKAN DAVUTOĞLU OYUNU MEMLEKETİ KONYA'DA KULLANDI


BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, 'Başbakan' sıfatıyla oyunu memleketi ve seçim bölgesi Konya'da kullandı. Şükrü Doruk Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nde nbsp;2248 nolu sandıkta oyunu kullanan Davutoğlu, HDP'nin cuma günü Diyarbakır'da düzenlediği mitingi sırasındaki bombalı saldırı ile ilgili bir kişinin yakalandığını, bunun bağlantıları ve her türlü geçmişinin araştırıldığını söyledi.
Seçim kampanyası kapsamındaki son mitingini dün seçim bölgesi ve memleketi Konya'da yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, geceyi merkez Meram İlçesi'ndeki evinde geçirdi. Ardından da bugün saat 11.00 sıralarında evinin yaklaşık 300 metre uzaklığındaki Şükrü Doruk Anadolu Kız Meslek Lisesi'ne yürüyerek gelerek oyunu kullandı. Davutoğlu, oyunu kullanmaya giderken komşularının oluşturduğu yaklaşık 50 kişilik grup tarafından karşılandı. Davutoğlu, kendisini karşılayanlar arasında bulunan çocuklarla yakından ilgilendi, fotoğraf çektirdi. Grup, 'Konya seninle gurur duyuyor' diye nbsp;slogan attı. Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, partililer ve komşularıyla birlikte sohbet ederek sandığın başına gitti. Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı döneminde de aynı okulda oyunu kullanmıştı.
Seçim Sonuçları CANLI TAKİP (AKP,MHP,HDP,CHP SON OY ORANLARI) nbsp;



Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu ve ilk kez oy kullanacak olan oğlu Mehmet Davutoğlu, oylarını Ankara'da Çankaya İlkokulu'nda kullandı. Sare Davutoğlu, oyunu kullandıktan sonra Başbakan Davutoğlu'na eşlik etmek için Konya'ya geldi. 2 bin 248 numaralı sandıkta oyunu kullanan Başbakan Ahmet Davutoğlu, nbsp;oy kullandığı sırada yanına gelen ablası Ayşe Çalık'ın torununun elini tuttu ve "18 yaşına geldikten sonra sende oy kullanacaksın" dedi.


Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçimlerin hayırlı olmasını söyledi. Türkiye'nin kaderini belirleyecek bir karar günü olduğunu belirten Davutoğlu, herkesin kendi özgür iradesiyle oyunu kullanmasını istedi ve oyunu kullananlara da teşekkür etti. Davutoğlu, "İradeleri ne yönde olursa nbsp;olsun, nbsp;o irade herkes tarafından başımızın üzerinde görülmesi gereken bir iradedir" dedi.Herkesin barış ve huzur içinde sandık başına gittiğini ifade eden Davutoğlu, şu ana kadar da bir olumsuz durumun olmadığını belirtti. Seçmenlerede hoşgörü çağrısında bulunan Davutoğlu, farklı kanaatlerde olursa olsun herkesin birbirlerine selamlaşması, gülümsemesi ve tebessüm etmese gerektiğini vurguladı. Demokrasinin Türkiye'de kökleyip yerleştiğini ifade eden Davutoğlu, sandık güvenliğinin de 1950 yılından itibaren hiç bir tereddüt yaşanmadığını söyledi. Davutoğlu, bugunün demokrasi şöleni halinde tamamlanacağını ifade etti. nbsp;


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun saat 20.00 sıralarına kadar AK Parti Genel Merkezi'nde hazırlanan seçim sonuçları takip sistemi aracılığıyla Konya'daki evinde kurulan sistemle takip edeceği ve ardından özel uçakla Anraka'ya geçeceği, seçim sonuçlarına göre de saat 22.00 sıralarında nbsp;Ak Parti Genel Merkezi'nden balkon konuşması yapması bekleniyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...