Seçim için hummalı çalışmalar başladı: Cumhur'da ortak liste gündemde

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Seçim için hummalı çalışmalar başladı: Cumhur'da ortak liste gündemde

Politika Haberleri

AK Parti-MHP komisyonu, hangi illerde ortak liste, hangi illerde ayrı ayrı liste çıkarılırsa, seçimden en iyi sonucun elde edileceğine yönelik simülasyonlar yapıyor.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - AK Parti, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için Cumhur İttifakı ortağı MHP ile hummalı bir çalışma yürütüyor.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın (Cuma) seçimlerin yenilenmesine ilişkin karar alacak. Bu aşamadan sonra YSK, 14 Mayıs’ta seçim yapılacağını ilan edecek ve seçim takvimi işlemeye başlayacak. AK Parti yönetimi de Cumhur İttifakı ortağı MHP ile ittifak protokolü ve ortak milletvekili listesi çıkarılıp çıkarılmaması konusundaki çalışmalarına hız verdi. Edinilen bilgilere göre, AK Parti-MHP komisyonu, 81 ili tek tek masaya yatırmaya başladı, hangi illerde ortak liste, hangi illerde ayrı ayrı liste çıkarılırsa, seçimden en iyi sonucun çıkacağına yönelik simülasyonlar yapıyor.

RAPOR GENEL BAŞKANLARA SUNULACAK

Yapılacak bu çalışmadan sonra Türkiye geneline ilişkin hazırlanacak rapor genel başkanlara sunulacak. Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 2018 seçimlerinde AK Parti’nin listesinden Ankara 2’inci bölge birinci sıradan aday gösterilmişti. Destici’nin yine aynı formülle seçime girebileceği belirtiliyor.

KOMİSYON ÇALIŞIYOR

AK Parti bir yandan da mevcut milletvekillerinden hangilerinin aday gösterilip gösterilmeyeceği ve yeni adaylar konusunda çalışma yapmak için komisyon kurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında, Genel Başkanvekilleri Numan Kurtulmuş ve Binali Yıldırım’ın da bulunduğu komisyonda, milletvekili aday listeleri üzerinde çalışmaların başladığı öğrenildi.

AK Parti, 19 Mart’ta da teşkilatlar nezdinde, milletvekili adayları konusunda bir temayül yoklaması yapacak. AK Parti’den aday olmak isteyenlerin başvurularının ise önümüzdeki haftadan itibaren alınacağı belirtiliyor.

YARISI DEĞİŞEBİLİR

Öte yandan, AK Parti kulislerinde, mevcut milletvekillerinin en az yüzde 50’sinin değişebileceği, kadın ve genç kontenjanlarının da artırılacağına yönelik değerlendirmeler yapılıyor.

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...