Seçim hezimeti MHP'yi karıştırdı

Seçim hezimeti MHP'yi karıştırdı

POLİTİKA Haberleri

Bahçeli'nin 'Hayır'cı tutumuyla kaleleri yıkılan, milletvekili sayısı yarıya düşen MHP'de ilk günden olağanüstü kongre sesleri yükseldi.

 7 Haziran'da seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından kameraların karşına geçerek, koalisyona kapılarını kapatan Genel Başkan Devlet Bahçeli dün MHP'nin uğradığı  hezimetin ardından sessizliğe büründü. Yazılı açıklama yapmakla yetinen Bahçeli, milleti suçladı, istifa etmeleceği sinyalini verdi.  7 Haziran'daki 16.4 oy oranından 11'lere düşen MHP'nin en çok oy kaybettiği il Kilis oldu. Yüzde 16,73'lik bir kayıpla 18,27'e gerileyen MHP'nin, bu ildeki tek vekili AK Parti'ye geçti.


KALELER DÜŞTÜ
Bahçeli'nin, sahip olduğu tek milletvekillerini AK Parti'ye kaptırdığı diğer iller ise Iğdır, Tokat, Kastamonu, Yozgat, Aksaray, Sivas, Kırşehir, Kütahya,  Trabzon'dan Koray Aydın, Yozgat'tan Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Uşak'tan da  Durmuş Yılmaz, meclise giremedi.

star

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...