Seçilirse AK Parti'nin en genç belediye başkanı olacak

/ Kaynak: AA
Seçilirse AK Parti'nin en genç belediye başkanı olacak

Politika Haberleri  / AA

AK Parti'den Erzurum Aziziye Belediye Başkan adayı olan 30 yaşındaki Muhammed Cevdet Orhan, seçilirse en genç belediye başkanı olacak.

AK Parti'den Erzurum Aziziye Belediye Başkan adayı olan ve seçim çalışmalarına hız veren Muhammed Cevdet Orhan (30), seçilirse en genç belediye başkanı olacak. nbsp; Türkiye genelinde bin 392 belediye başkanının seçileceği yerel seçimlerde, 12 aday adayının başvurduğu Aziziye Belediye Başkanlığı için AK Parti Genel Merkezi'nde, Seçim İşleri Üst Kurulu toplantılarında belirlenen ve Başbakan Erdoğan tarafından ocak ayında açıklanan listede aday gösterilen Orhan, Türkiye'nin en genç belediye başkanı olmak için yarışacak.

TBMM ve AK Parti'de danışmanlık görevinin ardından 2011 eylül ayından itibaren İçişleri Bakanlığı'nda Bakan Müşaviri olarak görev yapan Orhan, seçim bölgesi olan Aziziye ilçesine gelerek çalışmalarına başladı.

İlçedeki ev ve iş yerlerini tek tek dolaşıp, sohbet toplantıları ile vatandaşlarla buluşan Orhan, projeleri hakkında vatandaşlara bilgi veriyor.

Orhan, AK Parti'nin açıkladığı aday listesinde yer almaktan onur duyduğunu, ilçenin problemlerini çözmek için projeler hazırladıklarını söyledi.

Aziziye'nin yüz ölçümü bakımından Erzurum'un en büyük, merkez ilçeler arasında nüfus bakımından ise en küçük ilçesi olduğunu belirten Orhan, "Mali portre ve durum, bu genç ekibimiz ile birlikte oluşturduğumuz projelerin hayata geçirilmesi için yeterli değil. Çıktığımız bu yolun zor ve meşakkatli olduğunun bilincindeyiz. Onun için başta büyükşehir belediyesi olmak üzere Bakanlıklar ve Avrupa Birliği fonları veya başka kaynaklardan sağlayacağımız desteklerle projelerimizi gerçekleştireceğiz" dedi.

İlçenin sahip olduğu jeotermal enerji kaynağını gün yüzüne çıkarmak istediklerini ifade eden Orhan, şöyle devam etti:
"Öncelikle Ilıca'da jeotermal enerjiyi gün yüzüne çıkararak bunun yatırıma dönüşmesini sağlayacağız. Bu sayede gelen yerli ve yabancı turistleri bu termal projelerden faydalandırmaya çalışacağız. İlçe merkezine ise büyük bir kent meydanı projemiz var. Bununla ilgili yer tespiti çalışmalarımız devam ediyor. Burayı cazibe merkezine dönüştürmek adına düşündüğümüz yapılar yapılacak."

Orhan, ilçe sınırları içindeki Ilıca'nın yapımcı Acun Ilıcalı'nın da memleketi olduğunu, gelişim adına hazırladıkları projeleri önümüzdeki süreçte kendisiyle de paylaşacaklarını kaydederek, "O da bu tür yatırımları ve memleketine hizmet etmeyi seven büyüğümüz. Kamuoyuna malolmuş bir isim. Ondan destek isteyeceğiz, fikirlerini alacağız. İlçeye bağlı Ilıca'nın gelişmesi ve kalkınması açısından fikirlerine ve desteğine ihtiyacımız olduğunu kendisine ileteceğiz" diye konuştu.

Erzurum'un çok değerli iş adamları olduğuna dikkat çeken Orhan, diğer büyük iş adamlarıyla da yatırım konusunda görüşeceklerini vurguladı.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...