Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nden Meclis'e ortak başkan adayı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nden Meclis'e ortak başkan adayı

POLİTİKA Haberleri

Genel Seçimler'in ardından partiler yeni dönemde Meclis Başkanı adaylarını tek tek duyurmaya başladı. Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ortak aday çıkarma kararı alırken, Meclis Başkanı adayları ise Prof.Dr. Serap Yazıcı oldu.

14 Mayıs'taki seçimlerin ardında TBMM'de 28'inci dönem vekillerin yemin töreni ile resmen başladı. Meclis başkanını seçmeye hazırlanan partiler adaylarını da bir bir açıklıyor. Yarın yapılacak seçim öncesi Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ortak aday çıkarma kararı aldı.

İki partinin Meclis başkanlığı için ortak adayı ise Antalya Milletvekili Prof.Dr. Serap Yazıcı oldu.  

Saadet Partisi'nden yapılan açıklamayada, "Yapılan istişareler neticesinde, Saadet Partimiz ile Gelecek Partisi arasında 28. Dönem TBMM Başkan Adayı hususunda bir mutabakata varılmıştır. Bu doğrultuda, TBMM başkanlığı için ortak adayımız Antalya Milletvekili Prof.Dr. Serap Yazıcı Özbudun’dur" ifadelerine yer verildi. 

https://twitter.com/SaadetPartisi/status/1666178863355895809         

İLK TURDA 400 ADAY ŞARTI 

TBMM Genel Kurulu, 7 Haziran'da geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli Başkanlığı'nda toplanacak. Gizli oylama ile yeni Meclis başkanı seçiminin ilk turu yapılacak. İlk 2 oylamada 400, sonuç alınamazsa 3'üncü oylamada salt çoğunluk olan 301 kabul oyu ile başkan seçilebilecek.

Üçüncü oylamada da salt çoğunluk sağlanamazsa; bu oylamada en çok oy alan 2 aday için 4'üncü oylama yapılacak ve en fazla oy alan üye başkan seçilmiş olacak.

Meclis başkanı belli olduktan 1 hafta sonra da TBMM Başkanlık Divanı üyeleri belirlenecek.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...